Stängsel

Hos oss hittar du alla tillbehör du behöver för att skapa säkra och praktiska hägn eller hagar. Oavsett om du ska förnya, uppdatera eller komplettera din hage eller ditt stängsel hittar du det hos oss. Vi har stolpar, band, isolatorer och fler tillbehör för detta ändamål. För dig som planerar att bygga en hage hittar du stängselstolpar i olika längder hos oss. För att underlätta nedslagningen av stolparna hittar du i vårt sortiment vår praktiska stolpnedslagare som gör det tunga jobbet åt dig.

Val av stängsel

Stängsel är nödvändigt för att dina djur inte ska rymma. Ett stängsel ger dina djur skydd, både genom att hålla dem säkra inom ett avgränsat område, men också genom att stänga ute många rovdjur. För både häst, nöt och kreatur är det bästa alternativet att strömföra stängslet med hjälp av ett aggregat.

När du väljer ett stängsel är det bra att utgå ifrån dig och dina djur, och valet faller som oftast på bland annat vilket djurslag du har och hur omgivningen ser ut.

Hos oss hittar du stängsel för både, häst, nöt, får och höns. För större djur, som häst eller nöt, är det bra att välja elstängselband- eller tråd som kan strömföras. För får och mindre djur som höns fungerar det utmärkt med vanligt höns- eller fårnät. För höns och lamm är det bra att välja ett nät med tätare maskor nedtill för att de inte ska kunna smita igenom.

Tillför ström för extra skydd

Genom att tillföra ström till stängslet får du ett extra skydd, framförallt från smitningsförsök. Strömmen ger djuret en stöt när de kommer emot det. Detta är inget farligt och inget som gör ont på djuret.

Att tillföra ström till stängslet kräver lite mer eftertanke, än valet av elstängseltråd. När du ska tillföra ström behöver du titta på vilket djurslag du har och omgivningen som finns kring stängslet. Förekommer det mycket vegetation som gräs, sly, kvistar eller annat ogräs kan du även av denna anledningen behöva ett kraftigare aggregat. Rekommenderat är dock att rensa bort all undervegetation för bästa resultat.

För djur med mycket päls, eller får som har mycket ull, kan du behöva ett kraftigare aggregat för att stöten ska lyckas tränga genom och ge känning.

Har du frågar eller funderingar är du alltid välkommen att kontakta vår kunniga personal!

Läs mer
Rekommenderade
89 produkter