Vedklyv

Har du tröttnat på att lägga massor av tid och kraft på vedhantering? Då ska du ta en titt på de vedklyvar som vi har i vårt stora sortiment. En gedigen vedklyv är riktigt billig i relation till vilken nytta den gör. Alternativet är ofta att klyva veden med en yxa vilket brukar vara ohållbart så fort volymerna blir lite större. Med en klyv blir det lättare att processa stora mängder ved och virke vid ett och samma tillfälle.

Noga utvalda vedklyvar av högsta kvalitet

Vi har rätt vedklyv till dig oavsett om du vill ha en liten eldriven eller en traktordriven klyv. Gör ditt val av vedklyvar utifrån hur stor klyvkraft och klyvlängd som du behöver. Eldar du ved i uppvärmningssyfte är det bra med rejäl klyvlängd. Det är framförallt grovleken på veden och virket som avgör vilken klyvkraft som krävs. Är det mest spisved du behöver  klarar du dig naturligtvis med en mindre och billigare vedklyv än om du värmer en fastighet med en vedpanna med plats för 1 m ved. Välj mellan två- och fyrklyvskniv beroende på hur många vedträn du vill få ut vid en klyvning. När det gäller vissa modeller kan du växla mellan båda varianterna och alltså få antingen två eller fyra vedträn per klyvning.

Även du som producerar ved till försäljning kan hitta ändamålsenliga vedklyvar till bra pris här hos oss på Kellfri. Våra klyvar kan du enkelt flytta. Det är en stor fördel när du behöver ta hand om virke i större format. Med en traktordriven vedklyv behöver du inte ens transportera hem virket för att kunna ta hand om det. Du klyver veden direkt i skogen efter att du kapat den. Smidigare än så kan knappt bli.

Kolla gärna in ett vedklyv test och jämför de modeller vi säljer med annat som finns på marknaden idag. Handlar du vedklyvar från Kellfri kan du vara helt trygg i att det handlar om kvalitetsprodukter med garanti som står sig väldigt bra i konkurrensen med andra klyvar. Du hittar också reservdelar till alla klyvar vi säljer och det ger maskinerna extra lång livslängd.

Om du hugger din egen ved sparar du mycket tid genom att använda en bra vedklyv från oss på Kellfri. Det är också säkrare och mer skonsamt för kroppen än att klyva upp ved med yxa, hur duktig du än är på det. Man brukar skämtsamt säga att att en rejäl klyv klarar allt, utom att tända brasan!

Läs mer
Rekommenderade
3 produkter
  • {"id":"B-13-VK21100","name":"Vedklyv, traktordriven 7 ton,","category":"Skog & Ved /Ved- & flishantering /Vedklyv","price":"12990"}
  • {"id":"B-13-VK2700","name":"Vedklyv, traktordriven 7 ton, 70 cm","category":"Skog & Ved /Ved- & flishantering /Vedklyv","price":"9990"}
  • {"id":"b-13-HK777","name":"Vedklyv, eldriven, 7 ton, 70 cm","category":"Skog & Ved /Ved- & flishantering /Vedklyv","price":"10990"}