Betesputs

Betesputsar är kraftiga gräsklippare med knivar som i regel dras efter en traktor. Har du ansvar för betesmark behöver du ta hand om den så att vallar och ängar inte växer igen och betesputsar gör jobbet åt dig. När du putsar betet gynnas tillväxten av gräs och du blir av med ogräs. Första putsningen bör genomföras innan midsommar, när gräset växer som snabbast. Har du för högt bete är risken att djuren trampar ner det i jakt på spädare gräs. Att använda betesputsar är alltså en fråga om såväl ekonomi som om djurens välbefinnande.

Det finns olika betesputsar för olika ändamål

Flera faktorer avgör vad som är en optimal betesputs för just dig. Ska du dra ditt redskap med ATV eller traktor? Om det inte bara är gräs du behöver ta hand om utan grövre sly kan en slaghack vara ett bra alternativ till en klassisk betesputs. 

Jobbar du med stora ytor ska du välja en så bred betesputs som möjligt, det sparar du tid på. En annan aspekt att ta i beaktande är hur stenig marken är som du ska putsa. Välj en med knivar som kan vika undan vid kontakt med hinder om underlaget är väldigt ojämnt. Är ditt bete plant och fint kan en parkklippare göra jobbet åt dig.

Vi saluför även betesputs reservdelar och det innebär att du snabbt och utan krångel kan få ordning på dina betesputsar. Det gör att våra betesputsar blir inte bara har konkurrenskraftiga priser här i butiken utan att de blir billigare att äga i långa loppet. Betesputsar säljes med det du behöver för att börja använda den. Du kan välja till olika tillbehör utifrån vad du har för behov.

Gräsklippare till ATV hittar du här i vårt stora stortiment för ATV.

Läs mer
Rekommenderade
6 produkter
 • NYTT LÄGRE PRIS
  {"id":"b-35-HKK","name":"Kantklippare","category":"Lantbruk/Grönytemaskiner/Betesputs","price":"21490"}
 • {"id":"b-35-FM180","name":"Parkklippare","category":"Lantbruk/Grönytemaskiner/Betesputs","price":"12490"}
 • KAMPANJ
  {"id":"b-35-FMF275","name":"Betesputs 2,75 m","category":"Lantbruk/Grönytemaskiner/Betesputs","price":"22990.00"}
 • NYTT LÄGRE PRIS
  {"id":"b-35-HKKFE","name":"Kantklippare frontmonterad, Euro","category":"Lantbruk/Grönytemaskiner/Betesputs","price":"17990"}
 • NYTT LÄGRE PRIS
  {"id":"b-35-HKKFT","name":"Kantklippare frontmonterad, SMS/Trima","category":"Lantbruk/Grönytemaskiner/Betesputs","price":"17990"}
 • NYTT LÄGRE PRIS
  {"id":"b-35-TS600","name":"Kantklippare 3-punkt","category":"Lantbruk/Grönytemaskiner/Betesputs","price":"9990"}