NYTT LÄGRE PRIS

Stegmatare

Stegmataren kvistar tight inpå stammen och kapar snabbt så stammen inte flikar sig.

Läs mer
112 488 kr Inkl. moms
I lager
-
+
Art. nr 21-STM400.100
Delbetalning:
5 292 kr/mån i 24 mån (Inkl. moms)
Företagsleasing:
1 560 kr/mån i 60 mån (Exkl. moms)
Läs mer

Kellfri stegmatare tar dig tryggt fram i ditt skogsarbete

• Parker Volvo F11 hydraulmotor

• Sågsvärd från Oregon

• Kvistningsbordet är vridbart 220°

• Justerbar slaglängd 1-1,25 m

• Kapdiameter på 40 cm

• Kvistningsdiameter upp till 35 cm

• Färg: svart/gul

Med unikt välformade kvistknivar kvalitetssäkras kvistningen på stammen, med andra ord så kvistas stammen tight inpå. Med svensktillverkad Parker Volvo F11 hydraulmotor kapas stammen på ett optimalt sätt med ett sågsvärd från Iggesund. I och med det lämnas inga spår av flikar kvar på stammen, snittet är rent, snyggt och proffsigt gjort. Kellfri Stegmatare är en optimal kvalitetslösning för dig som skogsägare.

Redan vid liten hydraulkapacitet uppnås stor kvistningskraft. Kvistningsbordet är vridbart 220° för smidig upparbetning från båda håll. Kvistknivtrycket är ställbart, kapmotorn är väl dimensionerad, skyddad hydraulik samt en kraftfull konstruktion och beprövad teknik borgar för ett problemfritt arbete.

Maximera lönsamheten

Stegmataren hjälper dig att maximera lönsamheten genom att flexibelt och snabbt kunna avverka och gallra på rätt sätt och vid rätt tidpunkt. (Väder, prisförändringar, beståndsanpassat).  Stegmataren fungerar som bäst under kallare väderförhållanden (0°C eller lägre), eller när träden inte innehåller lika mycket vatten och sav. När träden savar blir kvistarna segare vilket kan försvåra kvistningsarbetet. Raka stammar är rekommenderat för bästa kvistningsresultat.

Justerbar slaglängd 1-1,25 m fungerar väl på massaved och normaltimmer. Kapdiameter på 40 cm, kvistningsdiameter upp till 35 cm. Stegmataren har enkel justerbar hastighet.

För att sära på kvist och stam kapas timret nära maskinen och massaveden på fullt utskjut. Virket hamnar koncentrerat i kranzon och riset i stickvägen vilket underlättar skotning samt skyddar stående skog från rotskador.

Du sköter arbetet inne från hytten och slipper det tunga och farliga jobbet med att kvista, kapa och släpa ihop i högar.

Köp till en robust radiostyrning och du slipper ett tungt och skrymmande ventilpaket i traktorn. Vid samtidigt köp av stegmataren får du radiostyrningen till ett reducerat pris. För mer information kontakta våra kunniga säljare.

Stegmataren levereras monterad, provkörd med oljor i systemet.

"-Det är ett mycket konkurrenskraftigt pris som gör det möjligt även för den mindre skogsägaren att införskaffa en stegmatare. För varför köpa en tjänst när du kan göra det själv? Med Kellfri Stegmatare får du en lösning som både kvistar, kapar och lägger virket i hög. Virket hamnar dessutom utanför körvägen tack vare kapning på utskjutsdel. Det säger Kjell Johansson, ansvarig för produktutveckling hos Kellfri, som gladdes över responsen på stegmataren på Elmia skog 2015."

Kellfris stegmatare i kombination med Kellfris huggarvagnar med ramstyrning och externt traktordrivet hydraulsystem bildar tillsammans en prismässig och kvalitativt oslagbar kombination.

Kellfris stegmatare går även att kombinera med dom flesta på marknaden förekommande huggarvagnar med centrumrör, kranar och traktorer.
 

"–Det har varit ett fantastiskt intresse, vilket jag förstår. Det är en mycket prisvärd maskin som både ökar din kapacitet i skogen och gör arbetet säkrare, säger Fredrik som är säljare på Kellfri."

21-STM400_detalj01b.jpg

1. Justering av grip
Om funktionen av gripen inte är tillfredställande, skruva in strypningen (markerad på bilden) ett varv åt gången. Funktionen påverkas av traktorns oljeflöde och olika traktorer genererar olika flöde.

 

2. Justering av svärdets rörelse
Skruva in: snabbare rörelse neråt
Skruva ut: långsammare rörelse neråt

Kedjesågen upp- och nerrörelse
Vrid strypventilen (markerad på bilden) för justering av kedjesågens upp och ner rörelse. Anpassa alltid hastigheten till stockens tjocklek. Det rekommenderas att sänka hastigheten vid kapning av tjocka virken.

Manövrering av stegmatare

VARNING! Tänk på att kedjesågen börjar köra igång så fort man drar spaken (1) neråt (mot operatören). Stäng alltid kvistknivarna innan du matar fram virket. Stegmataren manövreras bakom traktor. Se till att du har en bra översikt över arbetsområdet.
 

21-STM400_detalj02 2022.jpg

Produkten kräver montering av Kellfris personal innan leverans. För leveransdatum, kontakta kundtjänst på 0511-242 50. 

 

Lastbil.png  Frakt tillkommer

Här kan du se en film på stegmataren

  • {"id":"b-21-STM400RV","name":"Radiostyrning till stegmatare","category":"Skog & Ved /Stegmatare & tillbehör","price":"44900"}
  • {"id":"b-21-HP8080","name":"Traktordrivet hydraulsystem","category":"Skog & Ved /Stegmatare & tillbehör","price":"19990"}