Foderhäckar

Varför ska man använda foderhäck? För dig som utfodrar dina får med grovfoder utomhus är foderhäck ett alternativ att rekommendera, du reducerar foderspill och höjer hygienen vid foderplatsen. Mindre foderspill på marken, får en bättre foderhygien då djuren inte trampar runt i fodret eller lägger sig i det och du lägger mindre tid på att städa upp ratat foder. Man sparar både tid och pengar när man använder foderhäck som utfodringssystem.

Vi har flera varianter av foderhäckar till får för att du ska kunna välja det alternativ som passa bäst utifrån dina förutsättningar.

Hur väljer man foderhäck?

När du ska välja foderhäck till dina får ska du ta hänsyn till hur många djur du har i samma hage, ha aldrig färre foderplatser än vad det finns djur, hur stora dina djur är, är dina får hornbärande och var din foderhäck ska placeras.

Du behöver även ta hänsyn till vad du har för storlek på dina balar. Du kan välja mellan, rund foderhäck med diameter 1,7 m och foderhäckar med tak för dig som vill skydda fodret mot nederbörd och få upp balen från marken. Alla varianter är lätta att fylla på och lätta flytta.

Viktigt att tänka på vid val av foderhäck till får

Du känner dina får bäst och dess beteende efter dina utfodringsrutiner och vi ber dig att tänka till kring hur fåret reagerar i olika sammanhang där en foderhäck är inblandad så inga skador uppstår.

Hur många får som ska samsas kring en foderhäck är avgörande för storlek av foderhäck och hur många foderhäckar som är lämpligt, tänk på att ju trängre det är runt en foderhäck desto större risk för skador eftersom både konkurrensen och trycket kan bli för stort om det är för många får på en och samma foderhäck.

Du är själv ansvarig för valet av foderhäcksmodell då du känner dina får bäst. Viktigt att du alltid följer Jordbruksverkets regler.

Vi har även foderhäckar för häst klicka här och  foderhäckar för nöt klicka här.

Läs mer
Rekommenderade
3 produkter
  • {"id":"b-34-SFZ","name":"Foderhäck för får, 24 platser","category":"Lantbruk/Foderhäckar & kalvgömmor/Foderhäckar får","price":"3290"}
  • {"id":"b-34-SFTN","name":"Foderhäck med tak för får","category":"Lantbruk/Foderhäckar & kalvgömmor/Foderhäckar får","price":"10990"}
  • {"id":"b-34-SFRB","name":"Reglerbar rundbom till 34-SF","category":"Lantbruk/Foderhäckar & kalvgömmor/Foderhäckar får","price":"629"}