Foderhäck med tak för får

Storbalsfoderhäck med justerbara fodergrindar, 22 platser.

Läs mer
12 863 kr Inkl. moms
I lager
-
+
Art. nr 34-SFTN
Delbetalning:
605 kr/mån i 24 mån (Inkl. moms)
Företagsleasing:
178 kr/mån i 60 mån (Exkl. moms)
Läs mer

Storbalsfoderhäck med justerbara fodergrindar för får

• 22 st foderplatser

• Anpassad till 120 cm ø rundbal

• Justerbara fotbågar som ger bra stabilitet

• Justerbara fodergrindar

• Justerbar takhöjd

• Uppsamlingstråg - minimerar spill

 

"För att fåren inte skulle känna sig stressade av kossorna vid matbordet beslutade vi tidigt att de skulle få en egen foderstation. Fåren vill gärna ha torrt och fint hö. De gillar inte hö som är surt av regn därför är ett tak över balen nästan ett måste och det har den här häcken. Andra fördelar med en sådan här häck är att det blir ekonomiskt och hygieniskt, fåren äter inte nertrampat hö, eventuellt foderspill hamnar i ett uppsamlingstråg. Jag köpte vår foderhäck på Kellfri. De har fri frakt vilket är toppen för oss som annars bor långt bort från det mesta."  
Fina vitsord från Ida som driver bloggen FruFura.


När du ska fylla på foderhäcken öppnar du den bakre gaveln och lyfter in balen. Sidogrindarna är justerbara för att kunna anpassas efter balens storlek samt minska avståndet till fodret allt eftersom djuren äter. Grindarna har ett uppsamlingstråg för att minimera foderspillet. 

Taket är justerbart i höjdled och du kan reglera vilken höjd du har på taket för att få bästa skydd. 

Fotbågarna gör att foderhäcken står stadigt samtidigt som dom är ställbara och ger möjlighet att justera utfodringshöjden. 

Förflyttning görs med traktorns trepunkt utrustad med hålbom. 

OBS! Plastfilm/nät runt höbalen ska tas bort innan användning.

Levereras omonterad.

 

Minska foderspill
När du utfodrar dina får med grovfoder blir det en hel del spill, en välbeprövad metod att minimera foderspillet är att använda foderhäck.

Förbättra hälsan på dina får
Du höjer även hygienen vid foderplatsen eftersom det minskar risken att fåren får i sig delvis nertrampat foder. Hälsa är en långsiktig investering både ekonomiskt samt för att spara tid och energi.

Rätt storlek spar tid
Denna foderhäck är speciellt anpassad för att rymma en 120 cm ø rundbal. Att sätta ner balen direkt i foderhäcken är ett effektivt sätt att spara tid vid utfodring. Eftersom 120 diameters balar räcker längre fyller du på mer sällan och frigör tid till annat; en långsiktigt populär investering. Den här galvaniserade fårfoderhäcken har 22 st foderplatser.

 

 Följ alltid Jordbruksverket- och Länsstyrelsens regler.
Tänk på att välja foderhäck utifrån dina djur och deras behov. På Jordbruksverkets hemsida kan du läsa mer om rekommendationer kring att välja rätt foderhäck.

  • {"id":"b-47-1321604","name":"Nät för rundbalar, SlowFeeder","category":"Redskap för djur & boskapsskötsel/Hästutrustning & tillbehör/Foderutrustning för häst","price":"1390"}
  • {"id":"b-28-333340AM","name":"Markarmering plastmatta","category":"Redskap för djur & boskapsskötsel/Hållning av nötkreatur/Hagen","price":"39"}

Populära produkter

  • {"id":"b-47-164315/260","name":"Ringisolator inkl stålkärna, 260 st","category":"Redskap för djur & boskapsskötsel/Hållning av nötkreatur/Hagen","price":"490"}

Relaterade produkter

  • NYTT LÄGRE PRIS
    {"id":"b-34-SFZ","name":"Foderhäck för får, 24 platser","category":"Lantbruk/Foderhäck/Foderhäck Får","price":"2990"}