Hitta rätt hjullastare och redskap för dina behov

Hitta rätt hjullastare och redskap för dina behov

Vilka redskap behöver jag? Hur mycket behöver hjullastaren kunna lyfta? Att välja rätt hjullastare kan vara klurigt. Swekips försäljningschef Dennis Henriksson förklarar hur du ska tänka för att hamna rätt, innan du slår till på en ny maskin.

 

– Börja med att fundera på vad du ska använda den till, vad du vill kunna göra med din nya hjullastare. När du har besvarat frågorna ”Hur tungt behöver jag kunna lyfta?” och ”Vad vill jag kunna använda hjullastaren till?” hjälper vi på Swekip dig att välja rätt maskin och redskap för uppgifterna du vill kunna utföra, säger Dennis Henriksson.

 

Optimal maskin för gårdsarbete
I Swekips sortiment finns hjullastare i tre storlekar, med lyftkapacitet från 1,7 till över 3 ton.

 

– Våra maskiner passar både företagare och privatpersoner. För varierande gårdsarbete på 10-30 timmar i veckan är en hjullastare från Swekip den optimala maskinen.

 

För att kunna hjälpa varje kund på bästa sätt, genomför Swekip gärna en behovsanalys för att sätta fingret på exakt vilken maskin och utrustning som lämpar sig bäst för kundens behov.

 

– Hela vår affärsidé bygger på att vi arbetar nära våra kunder och hjälper till, även efter leverans med frågor som rör service, underhåll och eftermarknad.

 

Lär känna Minstingen
Vår minsta maskin med lyftkapacitet på 1,7 ton är inte mycket större än en personbil. En flexibel hjullastare i ordets rätta bemärkelse, perfekt för exempelvis hästgårdar och bostadsrättsföreningar. Läs mer om Swekips hjullastare 1850v!

 

Spana in Mellanmaskinen
Med en lyftkapacitet på 2,5 ton och lastarm med patenterad design och praktiskt parallellföring, är vår mellanmodell av hjullastare det perfekta allround-alternativet. När du värnar smidighet men kräver lite extra kraft! Läs mer om Swekips hjullastare 2360v!

 

Missa inte Kraftpaketet
Det här är arbetshästen, vår största maskin. Här hittar du samma kraft som hos större entreprenadmaskiner, med möjlighet att lyfta över 3 ton. Den perfekta hjullastaren för en skrotbilsfirma, till exempel. Läs mer om Swekips hjullastare 3080v!

 

Redskapen och tillbehören du behöver till din hjullastare

• Planeringsskopa och pallgafflar

”Grundtillbehören till 97 procent av alla hjullastare – två måste-redskap för att kunna utföra de vanligaste och mest förekommande arbetsuppgifterna.”

 

• Klaffskopa
”För den som röjer mycket snö är en klaffskopa ett praktiskt redskap, en hybrid mellan ett vanligt plogblad och en skopa.”

 

• Lastarmsfjädring
”Med stötdämpning till lastarmen blir körning med last i skopan en behaglig upplevelse. En billig investering som dessutom minskar slitaget!”

 

• LED-belysning
”Vi rekommenderar alla att uppgradera hjullastarens belysning till LED-ljuskällor runtom hela maskinen, särskilt till kunder i mörkare delar av landet!”