Hönshus Premium

Håll dina höns säkra och trygga med Hönshus Premium.

Läs mer
12 488 kr Inkl. moms
I lager
-
+
Art. nr 22-HH310
Delbetalning:
587 kr/mån i 24 mån (Inkl. moms)
Läs mer

Håll dina höns säkra och trygga med Hönshus Premium

Ett populärt hönshus för dig med flera höns och som vill ge dina djur ett fint och säkert hem med stort utrymme.

Designat för att förhindra att rovdjur, som till exempel rävar eller mårddjur, kan tränga in och skada eller döda hönsen inuti kojan. 

Hönshusets robusta konstruktion kombinerar massivt trä, pulverlackad stålpåtsram och säkra lås för att garantera maximal säkerhet och komfort för dina höns.

Med flera luckor för enkel rengöring och matning blir skötseln smidig och bekymmersfri. De övre sidoluckorna är utrustade med plexiglasfönster som skyddar mot väder och vind samtidigt som de låter in behagligt ljus.

För bekväm tillgång till hönsingången finns en skjutbar lucka med en stabil gångbräda. Rengöring är enkelt tack vare det mittre golvet som har två praktiska plastfack. Taket, täckt med slitstarkt asfalttak, ger pålitligt skydd mot regn, vind och solens strålar.

På baksidan finns två övre luckor för smidig äggplockning och två undre luckor för bekväm förvaring av utrustning. Hönshuset har fyra värpreden med skiljeväggar för att ge dina höns en trygg och bekväm plats att vila på.

Med en pulverlackad stålplåtsram i husets stomme är hållbarhet och stabilitet säkrade. Hönshuset är utrustat med särskilda värpreden där dina hönor kan lägga sina ägg, och genom att värpreden är upphöjda från marken säkerställs god ventilation både i och under huset.

Ytterligare funktioner inkluderar två sittpinnar för extra komfort samt möjligheten att placera vatten- och foderautomater inuti hönshuset genom de praktiska sidoluckorna. Med plats för cirka 12 höns samtidigt är detta hönshus den perfekta lösningen för en medelstor hönsflock. Ge dina höns det ultimata boendet med vårt mångsidiga och funktionella hönshus!

Hönshuset kan t ex placeras i trädgården, i en hönsgård ute eller inomhus eller på en gräsmatta. Det som är vanligast är att bygga en hönsgård eller inhägnad av hönsnät runt om hönshuset. Då kan hönorna både vara inne i sitt hönshus och dessutom röra sig säkert inom en inhägnad. Det ger luft under vingarna och trygghet för din höns.

Man ska också tänka på den frigående ytan där hönshuset är placerat. T ex om man har en hönsgård i en hönsinhägnad av nät, så skall den frigående ytan där hönsen rör sig fritt ha en viss storlek. Regler hos Jordbruksverket, läs här.

Hönshuset har måtten 1415 x 1195 x 1860 mm (L x B x H). Se övriga mått i ritning.

 

Ge ditt hönshus en längre livslängd

• Då hönshuset ska stå emot regn och blåst bättre rekommenderar vi att olja in hönshuset med träolja för utomhusbruk.
• Placera gärna hönshuset på en betongplatta, brädor eller något annat slags underlag. Detta för att skydda underdelen på hönshuset från att "stå i vatten". Kan naturligtvis även placeras direkt på en gräsmatta, grus etc.

 

Hönshus och hönsgård säljs seperat. För mer information om hönsgården, klicka här.

Relaterade produkter

  • NYTT LÄGRE PRIS
    {"id":"b-22-HHR600","name":"Hönsgård","category":"Redskap för djur & boskapsskötsel/Höns & Fjäderfä/Hönshus & Hönsgård","price":"10290"}
  • {"id":"b-47-82844","name":"Hönshus isolerat och med uppvärmning","category":"Redskap för djur & boskapsskötsel/Höns & Fjäderfä/Hönshus & Hönsgård","price":"5490"}
  • NYTT LÄGRE PRIS
    {"id":"B-22-HH006","name":"Hönshus AGDA inkl utegård","category":"Redskap för djur & boskapsskötsel/Höns & Fjäderfä/Hönshus & Hönsgård","price":"3590"}
  • NYTT LÄGRE PRIS
    {"id":"b-22-HH200","name":"Hönshus MAJA inkl utegård","category":"Redskap för djur & boskapsskötsel/Höns & Fjäderfä/Hönshus & Hönsgård","price":"3390"}