Gårdsharv ATV med justerbart chassi

Praktisk och flexibel gårdsharv som snyggar till dina grusgångar och gårdsplaner.

Läs mer
6 238 kr Inkl. moms
Beställningsvara. För leveransdatum, kontakta oss på 0511-242 50.
-
+
Art. nr 27-GH2UG
Delbetalning:
293 kr/mån i 24 mån (Inkl. moms)
Läs mer

Gårdsharv 1020 mm för ATV med justerbart chassi och drag

• Ställbar höjd på för- och efterharv

• Horisontalt skärstål som täcker hela harvbredden med ställbar vinkel

• Justerbart drag som passar alla typer av dragfordon oavsett vilken höjd du har på draginfästningen

• Två lastplattor för placering av extra vikt

• Justerbar höjd på hela harven, med hjälp vev på hjulaxeln 

• Utbytbart drag med draghandske eller sprint/gaffeldrag

Gårdsharven är ett praktiskt redskap som du fäster i din ATV, fyrhjuling eller gårdstraktor. Gårdsharven snyggar till, planar ut underlaget, rensar bort ogräs och efterharvar i en och samma process. Du får med andra ord en maskin som fyller flera ändamål!

Gårdsharven är som mest praktisk bakom din ATV, fyrhjuling eller gårdstraktor, men du kan även använda vilket dragfordon som helst t ex en gräsklippare. Detta tack vare att gårdsharven är utrustad med justerbar höjd på draget samt att det ingår både 50 mm kulhandske och även gaffeldrag som gör det möjligt att anpassa draget efter fordonets infästning.

Tre ställbara bearbetningsytor med förharv, skär och efterharvspinnar

Gårdsharven bearbetar ytan med tre olika harvar och skär, detta för att du ska få en ren och fin grusgång som är jämn och fri från ogräs. Första bearbetningen av ytan är förharven, förharven är utvecklad så att den ska klara av att riva upp hård och packat underlag.

Som standard levereras harven med förharvsrivjärn som är byggda av 8 mm plattjärn och som sitter med 40 mm mellanrum och sträcker sig över hela arbetsbredden, vilket innebär att det finns 24 st vertikala järn som river upp underlaget. Dessa plattjärn går 40 mm vertikalt ner i marken.

Förharven kan ställas i höjdled för önskad bearbetning, ställer du förharven långt ner mot övriga bearbetningsytor (skär och efterharv) så får du en djup bearbetning. Förharven kan även ställas upp eller vinklas upp vid underlag som redan är mjukt.

Till förharven kan du även köpa till vanliga harvpinnar. Om du vill byta ut dina förharvsrivjärn mot något som bearbetar lite mindre kan du köpa harvpinnar som är gjorda av 10 mm rundjärn som sitter med 50 mm mellanrum.

Efter förharven kommer det horisontella skärstålet, även kallat slätaren. Detta skär är ett järn som är slipat i framkant för att kunna skära av ogräset effektivt. Skärstålet är gjort av 10 mm stål och är 1100 mm brett och täcker hela arbetsbredden. Vinkeln på skärstålet kan ställas in för att få en mer eller mindre anläggningsyta mot ogräset och marken. 

Efterharven planar ut underlaget som är bearbetat för att få en fin och jämn läggning av gruset eller ytan. Med 9 st fjädrande dubbelharvpinnar som är 280 mm får du fina ränder och lägger gruset snyggt efter den hårda bearbetningen som förharven och skäret har gjort.

Efterharven kan väljas att användas eller inte, men du kan även ställa vinkeln och höjden på efterharven efter önskat behov av ytterligare bearbetning av ytan.

Alla tre funktioner, förharv, skärstål, efterharv, kan ställas in efter vad du har för underlag och vad du vill uppnå för yta. Alla de tre bearbetningsytorna ska därför höjdjusteras och anpassas till varandra. Vid hårt underlag, börja alltid med att ställa förharven djupare och använd sedan skärstålet och efterharven mer allt eftersom du fått en mjuk och fin yta på ditt gårdsgrus eller din uppfart.

Utöver det så ställer du alla funktionernas höjd med hjälp av veven till hjulaxeln.

Med ramar för placering av extra vikt

Harven har en gedigen ram, chassi och dragstång som gör att den klarar av att bearbeta hårt och packat material, även med extra vikt. Ramen är till största delen konstruerad av 25 x 50 mm profiler med 3 mm tjocklek vilket även gör ramen styv och stark. Alla infästningar är gjorda och konstruerade för att denna harv ska klara av packat gårdsgrus och de vägar du vill bearbeta.

Om du ska köra på grövre material som behöver lite tuffare bearbetning är Kellfris gårdsharv försedd med två ytor för placering av vikter. Genom att placera vikter på harven har du möjlighet att tynga ner harven och på sätt komma djupare ner i underlaget. Utan vikter bearbetar harven med sin egenvikt på 80 kg. Maximalt får du 160 kg tryck med 80 kg extra vikter. Ramarna för viktlådorna är anpassade för 25 l dunkar/80 kg.

Kellfris gårdsharv är ett redskap med flera funktioner som gör arbetet enklare och levererar ett snyggt resultat! 

Produkten kräver montering av kund.

Läs mer i vår guide Bra betyg till testad gårdsharv

Här kan du se en film på vår Gårdsharv ATV vid körning

Starka fördelar med vår Gårdsharv ATV

 • {"id":"B-27-GH2UG-SK","name":"Sidoskrapa till gårdsharv","category":"ATV & Tillbehör/Redskap/Tillbehör till ATV-redskap","price":"490"}
 • {"id":"B-R27-GH2UG.002","name":"Pinnar till förharvhårt underlag","category":"ATV & Tillbehör/Redskap/Tillbehör till ATV-redskap","price":"134"}
 • {"id":"B-R27-GH2UG.015.1","name":"Hjul 10*3.50-4","category":"Reservdelar","price":"228.00"}
 • {"id":"B-R27-GHUG.002","name":"Efterharvpinne","category":"Reservdelar","price":"180.00"}
 • {"id":"b-R23-TV07.011","name":"Kulhandske tipp- och skogsvagn","category":"Reservdelar","price":"375.00"}
 • {"id":"B-R27-GH2UG.001","name":"Skärstålet till förharv löst underlag","category":"Reservdelar","price":"140.25"}
 • {"id":"B-R27-GH2UG.009","name":"Horisontalt skärstål","category":"Reservdelar","price":"1652.25"}
 • {"id":"B-R27-GH2UG.004","name":"Dragstång mot harv","category":"Reservdelar","price":"515.25"}

Relaterade produkter

 • KAMPANJ
  {"id":"b-27-V18ATV","name":"Vägsladd ATV","category":"ATV & Tillbehör/Redskap/Väg & Snöhantering ATV/Vägsladd ATV","price":"6990.00"}
 • {"id":"b-27-V16ATV","name":"Vägsladd ATV 3-skärig med elektrisk höj- och sänkbarfunktion","category":"ATV & Tillbehör/Redskap/Väg & Snöhantering ATV/Vägsladd ATV","price":"15990"}
 • NYTT LÄGRE PRIS
  {"id":"B-27-K14S","name":"Kratta ATV","category":"ATV & Tillbehör/Redskap/Grönytor & trädgård ATV/Harvar","price":"3490"}
 • {"id":"b-27-V1500","name":"Vält, bogserad","category":"ATV & Tillbehör/Redskap/Grönytor & trädgård ATV/Vält ATV","price":"3990"}