BRA BETYG TILL TESTAD GÅRDSHARV

BRA BETYG TILL TESTAD GÅRDSHARV

Gårdsharven GH2UG är en av Kellfris storsäljare. Under sommaren har den varit ute på testgård för grundlig utvärdering inför kommande uppdateringar. Harven får lovord – och som önskat även utvecklingsförslag.

 

– Jag använder harven mycket, för att harva ridbanan och räfsa gårdsplanen. En ridbana kräver mycket skötsel och jag har använt 100-pinneharvar här tidigare. Det har varit roligt att testa en tjusigare, modernare modell, säger Christina Nyström på Willands farm.

 

Hon tycker att harven uppfyller hennes behov vad gäller arbetsbredd och dragkraftsbehov.

 

– Jag vill kunna köra med min lilla trädgårdstraktor för att komma åt bättre i hörnen än vad jag skulle med en ATV eller riktig traktor. På pappret är nog trädgårdstraktorn lite för liten, men harven är så pass lätt att dra så det fungerar bra.

 

Christina tycker att det är bra att det går att lägga på extra vikt på harven. Det är dock inget hon har behov av, eftersom det inte är hårt packat material där hon kör, men hon har testat och tycker att det fungerade bra.

 

Enkel att hantera

Harven har en enkel konstruktion och är enligt Christina jättelätt att montera. Vad gäller skötsel och underhåll räcker det att spola av med trädgårdsslangen, och att smörja med lite fett i veven till höjdjusteringen vid behov.

 

– Det enda jag fick klura lite över i början var hur jag ville ställa in sektionerna i förhållande till varandra. Efter att ha ställt in de tre funktionerna för rätt höjdförhållande gör den jättesnyggt jobb. Det är skönt att enkelt kunna justera höjden, det är en stor fördel så som jag använder harven.

 

Jag är petig med att få valuta för pengarna och rätt kvalitet för mina behov. Den här harven fyller de kraven väldigt bra, med ett bra förhållande mellan pris och kvalitet.
Christina Nyström
- Willands farm

Frågor om produktutveckling

I samband med testuppdraget frågade Kellfri om möjlig produktutveckling, exempelvis om det finns behov av elektrisk höjdjustering av harven.

– Höjdjusteringen är så enkel med veven, så elhjälp tycker jag vore överflödigt. Däremot kommer jag förmodligen att föreslå någon form av snabbkoppling, kanske sprintar i stället för bultar, för att justera förharvens skärstål. Och kanske ett stål på sidan som kan dra in underlag från kanten,  men det tar mig bara 20 minuter en gång per månad att göra det jobbet manuellt, så jag ser inget problem med att det saknas. Produktutveckling handlar ju inte bara om ifall man skulle vilja ändra något, utan också om det är viktigt.

 

Rekommenderar harven

– Jämfört med andra harvar tycker jag att den är väldigt prisvärd. Jag är petig med att få valuta för pengarna och rätt kvalitet för mina behov. Den här harven fyller de kraven väldigt bra, med ett bra förhållande mellan pris och kvalitet. Jag har redan hunnit rekommendera harven till en annan gårdsägare som frågade om råd för skötsel av ridbana, avslutar Christina.

 

Joakim Stensson, använder gårdsharven för att få fina grusgångar.

Fabian Hellgren, Produktchef på Kellfri, berättar om alla fördelar med gårdsharven för ATV.