Kampanj

Vertikalklippare X 2,0 m

Vertikalklippare 2,0 m med hydraulisk sidoförskjutning och öppningsbar lucka. 

Delbetalning: 1333 kr/mån i 24 mån Exkl. moms
Företagsleasing: 501 kr/mån i 60 mån Exkl. moms
Läs mer
Tillfälligt slut. För leveransdatum, kontakta en säljare på 0511-24250
Art nr
35-XKE200
Reducerat pris 28 900 kr Erbjudandet gäller till 2021-08-02 Ordinarie pris 29 900 kr

Slaghack 2,0 m med hydraulisk sidoförskjutning och öppningsbar lucka

• Öppningsbar lucka
 Starkt chassi
• Hydraulisk sidoförskjutning
• SKF-kullager
• Arbetsbredd 2,0 m

Robust vertikalklippare med rejält chassi och SKF-kullager för traktorer 60-80 hk

Vertikalklipparna i vår X-serie är byggda för att ta sig an större utmaningar som till exempel tuff terräng med inslag av sly och stubb. Klipparna är utformade och designade för att klara det påfrestande arbete de utsätts för. Våra maskiner i X-serien är utrustade med rejäla chassin, SKF-kullager, öppningsbar lucka samt sidoförskjutning som standard. Robusta maskiner för dig som kräver det extra av din maskin.

Genom den höga rotorhastigheten får de smidda hammarslagorna god förmåga att klippa och snitta alla typer av material och du får en driftsäker maskin som är effektiv för stora materialflöden.

Vår vertikalklippare XKE200 är en kraftfull maskin för dig som har höga krav på prestanda vid körning över t ex tät vegetation. Anpassad för traktorer mellan 60-80 hk. Arbetsbredden är på 2,0 m vilket gör den praktisk när du vill slå, putsa eller klippa mellanstora eller stora gräsytor och gräsbeväxt mark. 

Slaghacken har grovtandat svetsat motstål i chassit för att slå sönder gräset bättre samt avtagbara mothållsknivar för att hålla kvar gräset i maskinen och öka snittningen av materialet.

Justerbar stödrulle och kedjeskydd

Klipphöjden anpassas av stödrullen och släpmedarna. Den justerbara stödrullen garanterar en korrekt klipphöjd vid ojämn mark. Klipphöjden kan anpassas mellan 0-70 mm vilket ger dig möjligheten att klippa gräset nära marken och därmed få ett planare resultat. Gräset jämnas ut och resterna förmultnar snabbare. Stödrullen har avskrapningsjärn för att hålla rullen ren från avklippt material. Stödrullen är inbyggd i chassit för att klara av grov terräng och skyddas vid påkörning.

På främre sidan är slaghacken försedd med kedjeskydd som är följsamma mot underlaget och skyddar både traktorn och omgivningen från stenskott och grässtänk.

Vertikalklipparen är som standard utrustad med hammarslagor. Totalt finns 16 st slagor som ser till att slå sönder gräset. Vertikalklipparen är även anpassad för Y-slagor som kan köpas till (ingår ej). Här kan du läsa mer om Y-slagor.

Hydraulisk sidoförskjutning och öppningsbar lucka

Som standard är denna vertikalklippare utrustad med sidoförskjutning som gör det möjligt för dig att förskjuta maskinen åt höger eller vänster. Sidoförskjutningen gör att du kan klippa vid sidan av din traktor och på så sätt nå områden som annars skulle vara svåra att komma åt. Den hydrauliska sidoförskjutningen kan möjliggöra att endast behöva köra med ett hjulpar i det oklippta samt klippa närmare diken och staket mm.

Klipparen har en öppningsbar lucka. Luckan öppnar du när du vet att du klipper eller putsar marker som genererar ett högre materialflöde. På så sätt kan du köra obehindrat och under samma premisser som vid stängd lucka och ett normalt materialflöde. Du sparar bränsle och slitage på remmar och dessutom kan du öka hastigheten genom att gräset inte snurrar runt valsen. Gräsets spridning blir jämnare och bättre.

Vertikalklipparens chassi är tillverkat av 6 mm tjockt stål, sidoplåten är 10 mm tjock.

Vertikalklipparen levereras med kraftöverföringsaxel, transmissionsolja, hydraulcylinder och hydraulslangar som standard.

Till klipparen åtgår det ett dubbelverkande uttag på traktorn. Vertikalklipparen levereras med två hydraulslangar med ½tums snabbkoppling hane.

Miljöbilderna och film visar Vertikalklippare X 2,4 m.

Teknisk data
Arbetsbredd 2000 mm
Chassi 6/10 mm stål
Effektbehov 60 - 80 hk
Färg Gul/grå, pulverlackerad
Kilremmar 4 st B60 Li1524
L x B x H 2210 x 1290 x 935 mm
Rotordiameter Med slagor 420 mm
Rotorhastighet vid 540 rpm 1993,5 r/min
Rotorvals 168 mm ø, tjocklek 10 mm
Sidoförskjutning Hydraulisk
Slagor 16 st hammarslagor
3-punktsfäste Kat 2
Varvtal PTO 540 rpm
Vikt 677 kg
Vi har hittat andra produkter som vi tror att du gillar!
Filmer
  1. Servicekit till Vertikalklippare X 2,0 m
    Servicekit till Vertikalklippare X 2,0 m
    2 029 kr