Hundgårdar

Ibland kan man som hundägare behöva lämna hunden ensam, antingen hemma i huset eller i en hundgård. En hundgård är ett bra alternativ, eftersom hunden får möjligheten att själv välja om den vill vara ute eller inne. Lämnas hunden ensam en längre tid ska det i hundgården finnas leksaker eller annat som hunden kan aktivera sig med. Hos oss hittar du galvaniserade hundgårdar och sektioner som är tillverkade för att vara stabila och klara stora påfrestningar. Vi har flera olika alternativ som passar dig som vill komplettera, bygga ut eller bygga en helt ny hundgård.

Hundgård och hundgårdssektioner

Vi har flera olika alternativ som passar dig som antingen ska bygga nytt eller komplettera din hundgård. Här finns kompletta hundgårdar med sektioner och dörrar, och hundgårdssektioner som du köper i valfritt antal, beroende på hur du själv väljer att bygga. Väljer du en komplett hundgård med sektioner finns de i tre olika storlekar, och kan också kompletteras med lösa hundgårdsektioner för dig som vill utöka storleken.

Beroende på vad du själv tycker lämpas bäst för dina ändamål, har vi galvaniserade sektioner som tillverkats med antingen gallergrind och gallernät, som båda är konstruerade för att vara stabila och tåla stora påfrestningar.

Hundgårdens mått

Antalet hundar och deras storlek bestämmer minsta måttet för en hundgård. En hundgård får inte vara mindre än 6 m2 för en hund med en mankhöjd på 25 cm eller lägre, detta är också det lägsta kravet för storleken på en hundgård.  Har du fler hundar behöver du självklart en större hundgård. Vilka regler som gäller finns på Jordbruksverket.se.

Hundhage

Hos oss hittar du också en smidig portabel hundhage som lämpar sig bra för utställningar, campingturer eller liknande företeelser där hunden inte kan kopplas eller vara lös. Hundhagen passar också utmärkt för valpar. Hundhagen har ett tillhörande tak och du kan också koppla ihop flera för att utöka utrymmet. Hagen ska inte användas som en hundgård.

Läs mer
Rekommenderade
8 produkter
  • {"id":"b-25-HG120LARGE","name":"Hundgård Large, 15+1 sektioner","category":"Djur/Hund/Hundgårdar","price":"12990"}
  • {"id":"b-25-HG120MEDIUM","name":"Hundgård Medium, 11+1 sektioner","category":"Djur/Hund/Hundgårdar","price":"9890"}
  • {"id":"b-25-HG120SMALL","name":"Hundgård Small, 9+1 sektioner","category":"Djur/Hund/Hundgårdar","price":"8290"}
  • {"id":"b-25-HG1202P","name":"Hundgård sektion 1,2 m","category":"Djur/Hund/Hundgårdar","price":"890"}
  • {"id":"b-25-HGB120P","name":"Hundgård sektion 1,2 m, gallergrind","category":"Djur/Hund/Hundgårdar","price":"739"}
  • {"id":"b-25-HG1202D","name":"Hundgård sektion med dörr 1,2 m","category":"Djur/Hund/Hundgårdar","price":"1090"}
  • {"id":"b-25-HGB120D","name":"Hundgård sektion med dörr 1,2 m, gallergrind","category":"Djur/Hund/Hundgårdar","price":"890"}
  • {"id":"b-49-PK0808","name":"Portabel hundhage Nikko","category":"Djur/Hund/Hundgårdar","price":"1690"}