Foderhäck för häst och nöt, 1,8 m ø4-delar

Rund foderhäck med kraftiga ramrör och fyra sektioner med täta skarvar.

Läs mer
4 988 kr Inkl. moms
I lager
-
+
Art. nr 34-FR1804
Delbetalning:
235 kr/mån i 24 mån (Inkl. moms)
Läs mer

Rund foderhäck i fyra sektioner

• Plats för en hel bal
• Ytterdiameter 180 cm
• Höjd 50 cm

Har du flera hästar i en hage och vill köra ut mer mat men ändå använda en prisvärd foderhäck är den här foderhäcken rätt för dig. Du får plats med en hel bal i foderhäcken. Antalet hästar som får plats runt foderhäcken bedömer du själv beroende på storlek på häst, rang och hierarki i flocken.

Foderhäcken består av fyra sektioner och har täta skarvar som sätts ihop med bult och mutter längs hela skarven.

Väldigt enkel att förflytta då du bara välter upp den och rullar den till nya plats eller hänger den över ett par pallgafflar. Du sparar både rygg och axlar.

Den runda foderhäcken lämpar sig bäst för balar upp till 140 cm för att få så lite foderspill som möjligt. Har du balar som är större rekommenderar vi att du går upp en storlek på foderhäck till 230 cm i diameter.

Dessa foderhäckar hittar du här: Foderhäck med bogstöd för nöt, 12 platser (34-FHR), Foderhäck med täckta bogstöd, 12 platser (34-FRBB)

Hela foderhäcken är galvaniserad för lång livslängd.

OBS! Plastfilm/nät runt höbalen ska tas bort innan användning.

Levereras omonterad.


Varför är det bra att använda foderhäck?
• Du minskar spillet för djuren trampar inte runt i ratat grovfoder
• Höjer hygienen vid foderplatsen för du minimerar risken för kontaminering
• Lägger mindre tid på att städa vid foderplatsen och får slänga mindre grovfoder på gödselstacken.

 

 Följ alltid Jordbruksverket- och Länsstyrelsens regler.
Tänk på att välja foderhäck utifrån dina djur och deras behov. På Jordbruksverkets hemsida kan du läsa mer om rekommendationer kring att välja rätt foderhäck.

 

Viktigt att tänka på vid val av foderhäck till häst

Även om hästen är ett djurslag så finns det många olika rastyper och därmed rasbeteenden från långa nervtrådar till korta explosiva nervtrådar. Du känner din hästras bäst och dess beteende och vi ber dig att tänka till kring hur hästen reagerar i olika sammanhang där en foderhäck är inblandad så inga skador uppstår.
Hur många hästar som ska samsas kring en foderhäck är avgörande för storlek av foderhäck och hur många foderhäckar som är lämpligt, tänk på att ju trängre det är runt en foderhäck desto större risk för skador. Du är själv ansvarig för valet av foderhäcksmodell då du känner din häst bäst.

 • {"id":"b-47-1321604","name":"Nät för rundbalar, SlowFeeder","category":"Redskap för djur & boskapsskötsel/Hästutrustning & tillbehör/Foderutrustning för häst","price":"1290"}
 • {"id":"b-28-333340AM","name":"Markarmering plastmatta","category":"Redskap för djur & boskapsskötsel/Nöt/Hagen","price":"39"}

Relaterade produkter

 • KÖP FLER - SPARA MER
  {"id":"b-34-FHR","name":"Foderhäck med bogstöd för nöt, 12 platser","category":"Redskap för djur & boskapsskötsel/Nöt/Foderhäck Nöt","price":"5990"}
 • NYTT LÄGRE PRIS
  {"id":"b-34-FHK05","name":"Foderbox för häst","category":"Lantbruk/Foderhäck/Foderhäck Häst","price":"2490"}
 • OUTLET
  {"id":"b-34-FRCV","name":"Foderhäck för häst och nöt, 1,25 m ø","category":"Lantbruk/Foderhäck/Foderhäck Häst","price":"1690.00"}