Skapa snygga grönytor med slaghack för ATV

Skapa snygga grönytor med slaghack för ATV

Dags att tukta tuff ruff och vass vegetation? Behöver du kunna klippa gräs med ATV i utmanande terräng? Inga problem! När din vanliga gräsklippare inte räcker till gör en ATV-slaghack definitivt jobbet.

 

Med en slaghack blir terränggräsklippning med ATV en lätt match! ATV med slaghack är ett smidigt ekipage som lätt tar sig fram på platser där större maskiner ofta får problem – perfekt för klippning av ytor kring ekonomibyggnader och av medelstora grönytor i terräng som vägkanter, hagar och andra svåråtkomliga områden. Tack vare den lätta vikten kan du dessutom köra din ATV med slaghack på känsliga ytor utan att oroa dig för att skada underlaget.

 

Typiska användningsområden där en slaghack för ATV eller fyrhjuling kommer väl till pass är gårdsarbete, trädgårdsarbete, enklare jordbrukssysslor, skogsvård och landskapsarbete.

 

Redan redo att slå till på en slaghack till din ATV? Kom ihåg att välja en modell och storlek som passar just dina specifika behov och krav!

 

35-VKMATV120H 680x450.jpg

35-VKMATV150H2 680x450.jpg

 

Välj rätt ATV-utrustning och -tillbehör för slaghackning

De flesta av Kellfris slaghackar för ATV är utrustade med hammarslagor som standard, som slår sönder gräset istället för att skära av det. ATV-gräsklippning med slaghack är med andra ord ett mer kraftfullt alternativt till mindre betesputsar och vanliga gräsklippare.

 

Det är alltid bra att ha några extra hammarslagor eller Y-slagor i reserv – beroende på vilken modell av ATV-slaghack du använder – för att undvika oförutsedda och onödiga driftstopp.

 

Med ett praktiskt servicekit nära till hands, anpassat för just din slaghacksutrustning, är du alltid redo för en omgång gräsklippning eller terränghantering. Kellfris servicekit är kompletta set med slagor, distanser, kilremmar och smörjfett – allt du behöver i tillbehörsväg för att säkra driften.

 

r35-vkm195h_001.jpg

r35-vkmatv_102_4.jpg

80-1019vkmatv.jpg

 

Slaghack, ATV och säkerhet går hand i hand

Innan du börjar använda din ATV-slaghack, se alltid till att ha rätt skyddsutrustning. Ett bra grundskydd för arbete med ATV-utrustning och olika grönytetillbehör är:

•    Handskar
•    Skyddsglasögon
•    Hörselskydd

Skydds- och säkerhetsutrustning av hög kvalitet är alltid en god idé och en hållbar investering i dig själv och din egen säkerhet. Kom också ihåg att alltid kontrollera att slaghacken är rätt monterad på ATV:n och att alla övriga säkerhetsanordningar är på plats.


8 värdefulla tips: Säker slaghackning och gräsklippning med ATV

Säkerhet vid ATV-hackning av gräs och tuff vegetation är A och O. Här har vi sammanställt en lista över de viktigaste säkerhetstipsen – en mini-guide för dig att följa när slaghacken ska fram och det vankas terränggräsklippning med ATV:

 

1.    Använd alltid lämplig skyddsutrustning som exempelvis hjälm, skyddsglasögon, handskar, hörselskydd och stövlar.

 

2.    Använd aldrig slaghacken på en instabil yta, där du riskerar att tappa kontrollen över slaghacken eller välta med ATV:n.

 

3.    Var alltid medveten om din omgivning. Se till att det inte finns några hinder eller faror i din väg som kan orsaka skador på dig, slaghacken eller din ATV.

 

4.    Se till att slaghacken är korrekt monterad och ordentligt fastsatt på din ATV, och att den är i gott skick innan du påbörjar arbetet.

 

5.    Kör alltid med en lämplig hastighet för terrängen och övriga förhållanden.

 

6.    Håll dig på säkert avstånd från andra personer, särskilt barn, och husdjur.

 

7.    Var noga med att hålla slaghacken ren från grus eller andra material som kan orsaka stopp eller skador på maskinen.

 

8.    Stäng alltid av motorn och lås bromsarna på din ATV när du inte kör den, för att undvika stöld eller olyckor till följd av oavsiktlig körning.

 

35-VKMATV120H.B 680x450.jpg

35-VKMATV120H service 680x450.jpg

 

9 nyttiga tips: Så förbereder du din ATV för körning och slaghackning

Utan en välservad och underhållen ATV eller fyrhjuling, gör en ATV-slaghack inte mycket nytta. Glöm därför inte att underhålla och ta hand om din ATV ordentligt! Här har vi sammanställt en lista över generella nödvändiga förberedelser inför ATV-körning: 

 

1.    Börja alltid med att kontrollera att din ATV är i gott skick genom att inspektera den noggrant. Leta särskilt efter eventuella skador eller synliga problem.

 

2.    Kontrollera oljenivån i ATV:n och fyll på om det behövs.

 

3.    Kontrollera och justera vid behov däcktrycket, enligt tillverkarens rekommendationer, för att säkerställa korrekt hantering och stabilitet under körning.

 

4.    Kontrollera broms- och gasreglade för att säkerställa att de fungerar korrekt.

 

5.    Ta bort eventuella lösa delar som riskerar att falla av under körning.

 

6.    Kontrollera belysningen och andra elektriska system för att säkerställa att de fungerar korrekt.

 

7.    Fyll på bränsletanken.

 

8.    Dubbelkolla att du har tillgång till alla verktyg och reservdelar du behöver vid en eventuell nödsituation, till exempel en däcklagningssats, en bogserlina eller en extra glödlampa.

 

9.    Bekanta dig med området du ska köra i och ta reda på om det finns några särskilda regler eller begränsningar som gäller för ATV-körning i området.

 

 

Design och praktiska funktioner – bli en mästare på slaghackning med ATV

Slaghackning med en ATV är ett effektivt sätt att hantera tuff vegetation över stora grönytor. För effektiv slaghackning med ATV behöver du rätt utrustning – och rätt modell för ditt ändamål. I Kellfris sortiment finns slaghackar med en klippbredd på 1,2 till 1,5 meter, och med motorstyrka från 13,5 till 25 hästkrafter.

 

Med Kellfris mönsterskyddade chassi kan du välja mellan att klippa gräs till vänster eller höger om din ATV.  Eller varför inte rätt bakom.  Alla Kellfris grönytemaskiner och slaghackar har mängder av praktiska anpassningsmöjligheter, för ett flexibelt användande till olika sysslor och uppdrag i skogen eller på gården. Alla slaghackar för ATV är utrustade  med justerbara dragstänger för enkel påkoppling och passar de flesta ATV:er och fyrhjulingar på marknaden.

 

35-VKMATV 680x450 02.jpg

35-VKMATV 680x450.jpg

 

Flera av Kellfris slaghackar är utrustade med en lucka som minskar uppkomsten  av gräshögar under kåpan. Luckan bidrar också till en bättre och jämnare spridning av klippgräset. Luckans design tillåter dessutom högre hastighet vid körning, jämfört med en slaghack utan lucka.

 

Förutom att klippa gräs kan en ATV-slaghack även hantera kraftigare vegetation som buskar, vass och mindre sly. Tänk dock på att vid tyngre klippning  är en större motor att föredra, eftersom det minskar risken för överbelastning.

 

Tekniker och användningstips – så använder du en slaghack för ATV

Innan du påbörjar gräsklippning eller arbete med vegetationen i terräng, bör du alltid positionera din ATV med slaghack på en plan yta och se till att du har tillräckligt med utrymme runt omkring för att kunna utföra arbetet som du har tänkt dig.

 

En av de viktigaste teknikerna för gräsklippning och slaghackning med ATV är att använda rätt hastighet. Kör du för långsamt blir arbetet ineffektivt, men kör för snabbt riskerar du klipparen bränner remmar och resultatet blir att gräset inte klipps. Hitta en hastighet som fungerar för dig och dina förhållanden! Kellfri rekommenderar cirka 10 km/h vid normalhögt gräs.

 

 

Är gräset högre? Höj upp klipphöjden till max och klipp två gånger istället!

 

När du ägnar dig åt gräsklippning i terräng bör du alltid försöka välja rätt klippriktning för att maximera din effektivitet. Arbeta antingen i raka rader eller cirkulärt, beroende på ytan du klipper och slaghackar. Slaghackning med en ATV kan vara ett tidskrävande arbete, så ha tålamod och fortsätt tills du har bearbetat hela grönytan.


Hur väljer jag rätt klipphöjd för min slaghack?

En slaghack, särskilt för användning tillsammans med ATV, är ett utmärkt verktyg för att klippa gräs på ytor och ängar med ojämnheter eller stenar. Genom att justera klipphöjden kan du enkelt anpassa slaghackens chassi i förhållande till marken. Detta gör att du kan klippa grönytor med höjdskillnader utan att riskera att skada maskinen eller underlaget.

 

Beroende på modell kan du justera slaghackens klipphöjd från nära på 0 upp till 15 centimeter. Detta ger dig möjlighet att anpassa slaghackens klippdjup utefter både dina behov och markens egenskaper.

 

35-VKMATV120H 680x450 02.jpg

35-VKMATV120H 680x450 03.jpg

 

5 smarta tips: Så underhåller du din slaghack för ATV på rätt sätt

Här kommer några smarta tips på hur du underhåller din slaghack för ATV, eller andra ATV-tillbehör, på bästa sätt. En sak är säker: Med god skötsel och regelbundet underhåll ökar du livslängden på din nya favorit bland praktiska grönytemaskiner:

 

1.    Smörj nipplar och efterdra bultar. Det är viktigt att regelbundet kontrollera och efterdra bultar och muttrar som håller ihop slaghackens chassidelar. Glöm heller inte att smörja lager och leder ofta.

 

2.    Vinkla maskinen på ett säkert sätt. Om du behöver lossa skyddsplåtar eller utföra service, kan du med fördel ställa slaghacken "på rygg" med dragstången rakt upp i luften. Men tänk på att säkra slaghacken ordentligt! Undvik också att luta slaghacken för mycket åt sidorna, eller framåt, då detta kan orsaka oljeläckage.

 

3.    Håll slaghacken ren. Rengör regelbundet från torrt gräs och smuts, särskilt runt motorn och andra varma delar. Ansamlat gräs och smuts kan utgöra en brandrisk.

 

4.    Serva motorn enligt manualen. Följ servicemanualen för din maskin och byt olja och filter regelbundet enligt rekommenderade intervaller. För att garantin ska gälla på motorn är det viktigt att du följer serviceintervallerna!

 

5.    Förvara slaghacken rätt under vintern. Se till att tvätta av din slaghack för ATV och smörja upp alla rörliga delar innan du ställer in den för vintervila. Byt också olja och filter om det är dags enligt de angivna intervallen i servicemanualen. Vinterförvara alltid slaghacken torrt och väderskyddat.

 

Fler värdefulla tips om hur du underhåller dina ATV-tillbehör och grönytemaskiner hittar du i guiden Så får du grönytemaskinen att leva längre.


Välj frontmonterad slaghack för effektivare klippning

Har du en stor och kraftfull ATV eller fyrhjuling? Då kan en frontmonterad slaghack vara det rätta valet för dig!

 

Den stora fördelen med en frontmonterad slaghack för ATV är att du ser vad och var du klipper. Du minimerar också mängden nedpressat gräs, vilket gör klippningen klart mer effektiv och jämn. Dessutom är en frontmonterad slaghack lätt att  transportera mellan olika grönytor som ska klippas.

 

35-VKMATVF 680x450.jpg

35-SR620 Kantklippare ATV 680x450.jpg

 

Glöm inte att klippa kanterna!

Slaghack för ATV i all ära – men ibland behöver man komma åt gräs och vegetation på mer svåråtkomliga ställen. Därför har Kellfri även en praktisk kantklippare för ATV i sortimentet, det perfekta komplementet till en gräsklippare och en slaghack i din uppsättning av smidiga grönytemaskiner hemma på gården.

 

Kellfris undanfjädrande kantklippare med kraftfull bensinmotor är ett riktigt toppenval för effektiv och närgången klippning intill byggnader, staket, stolpar, träd och stängsel.

 

Ta hand om terrängen – satsa på en slaghack från Kellfri!

Om du behöver klippa gräs i utmanande terräng och vill ha en smidig och kraftfull lösning är en ATV-slaghack från Kellfri definitivt värd att överväga. Dessa maskiner gör terränggräsklippning enklare och är perfekta för klippning av medelstora grönytor i terräng som dikeskanter, hagar och andra mer svåråtkomliga områden.

 

Innan du börjar använda din ATV-slaghack, se till att ha rätt skyddsutrustning och kontrollera alltid att den är korrekt monterad på din ATV. För att undvika oavsiktliga skador och olyckor kan du också med fördel följa säkerhetstipsen som sammanställts i den här guiden.

 

Tveka inte att testa en ATV-slaghack från Kellfri – och upplev fördelarna själv !

 

{"id":"b-35-VKMATV120H","name":"Slaghack ATV med lucka, 1,2 m, 15 hk","category":"ATV & Redskap/Grönytor & trädgård ATV/Slaghack ATV","price":"16900"}
KAMPANJ
{"id":"b-35-VKMATV150H2","name":"Slaghack ATV med lucka och elstart, 1,5 m, 18 hk","category":"ATV & Redskap/Grönytor & trädgård ATV/Slaghack ATV","price":"18490.00"}
KAMPANJ
{"id":"b-35-VKMATV150HXL","name":"Slaghack ATV XL med lucka, 1,5 m, 25 hk","category":"ATV & Redskap/Grönytor & trädgård ATV/Slaghack ATV","price":"27900.00"}