FLEXGRINDEN - EN NY GENERATION AV GRINDSYSTEM

FLEXGRINDEN - EN NY GENERATION AV GRINDSYSTEM

Tillsammans med våra kunder har vi utvecklat ett helt nytt unikt grindsystem som passar alla typer av gårdar. Målet var att ta fram en flexibel grind med hållbara och stabila sektioner som lätt kan bytas ut och ändras efter behov. Det har vi lyckats med – vårt nya smidiga och stabila grindsystem är helt flexibelt och anpassningsbart. Vi har valt att kalla detta grindsystem för flexgrinden. Den nya generationens grind!

 

Med det här nya grindsystemet så kan du enkelt bygga på, bygga om, förlänga och byta ut sektioner över tid och allt eftersom behoven ändras. Sektionerna byggs ihop med lodräta bultförband och ger en stabil och smidig grind som är enkel att hantera. Flexgrindarna är tillverkade i stål med varmgalvaniserad ytbehandling som håller en hög kvalitet år efter år av användning.

 

Grindsystemet Flex lämpar sig för många olika områden och kan användas som grindöppning till bete, lösdrift, drivgångar, samlingsfållor, grind inne i stall och ladugårdar, rastgårdar, boxar eller som tillfälliga inhägnader och grindslussar. Möjligheterna är många för den här typen av grind.

 

”Kellfri har gjort en smart lösning med grindarna. De är väldigt anpassningsbara samtidigt som de är robusta. Mina starkaste argument för att andra ska köpa Flexgrindarna är att de är lätta, stabila, enkla att montera och anpassningsbara till olika bredder. Namnet Flexgrind säger allt.”  - Roger Olsson, Norra Lötens Allehanda.

 

Eftersom vi jobbar mycket mot slutkunder får vi en närhet och kan fånga upp behov och synpunkter. Vi är ensamma i världen om den här lösningen och har designskyddat den.
Fabian Hellgren
- Produktchef, Kellfri

FLEXGRINDEN - ETT EXEMPEL PÅ KELLFRIS PRODUKTUTVECKLING

Kellfri utvecklar egna produkter, och idén till dessa kommer ofta från kunderna – eller från medarbetare som själva har gård och ser olika behov. Tre år tog det från att idén till flexgrindarna föddes till att grindarna, efter flera år av tester och förbättringar, lanseras som en världsnyhet av Kellfri.

 

Smidiga teleskopiska grindar som byggs ihop efter önskat mått är en efterlängtad nyhet och ett hållbart och ekonomiskt alternativ för grindöppningar.

 

– Det är en ekonomisk och miljömässig hållbarhetsfråga, att kunna anpassa sina grindar över tid. Från början ska en grind kanske hänga i en öppning som är 4,5 meter bred. Men köper gården en större traktor så behöver grindens mått ändras. Här såg vi ett behov, berättar Fabian Hellgren, Produktchef på Kellfri.

 

– Eftersom vi jobbar mycket mot slutkunder får vi en närhet och kan fånga upp behov och synpunkter. Vi har också ett nära samarbete med ett 30-tal utvalda testgårdar.

 

Designskyddad lösning upp till åtta meter

Flexgrindens längd kan ändras genom att ta bort eller lägga till sektioner, upp till 8 meter. Det finns även en teleskopisk del för att finjustera måttet. Det också lätt att byta ut en del som har skadats, exempelvis om en grind blivit påkörd.

 

– Vi är ensamma i världen om den här lösningen och har designskyddat den. För grindar över 6 meter rekommenderar vi att köpa tillbehör som stabiliserar och bär grinden, exempelvis stödhjul och vajer.

 

Flexgrindarna ger en hållbar logisktik

I uppåt 40 år har lantbruksgrindar sålts med ram och rör hopsvetsade i fasta längder, upp till ett visst mått. Längden begränsas av att det är svårt att skicka en grind som är över fem meter, frakten blir väldigt dyr.

 

Den nya flexgrinden från Kellfri levereras i sektioner på pall vilket ger enklare logistik. ”Platta paket” ger effektivare lager, lägre fraktpriser och leveransens miljöpåverkan minskar.

 

Processen får ta tid

Att lansera en ny produkt är en del av en lång process där produkten skall genomgå ett antal tester.

 

– Vi släpper inte något som är sisådär. Förr hade Kellfri fokus på lägsta pris. De senaste sex–sju åren har vi lagt ökat fokus på kvalitet och satsar på prisvärda produkter, med funktionalitet och kvalitet över tid, avslutar Fabian.

 

 

FLEXGRINDEN - TRE OLIKA UTFÖRANDEN

 

25-FLEX150.png

Fast grind (1,5 m sektion)

 

 

25-FLEX110X.png

Fast grind med förstärkt diagonalstag, även kallad snedsträva, för bättre vridstyvhet och stabilitet. (1,1 m sektion)

25-FLEX150TG.png

Justerbar teleskopgrind med ett teleskopiskt avslut på 95 centimeter där du enkelt kan finjustera längden fram till grindstolpen. (1,5 m – 2,45 m sektion)

 

 

Paketlösningar

För att förenkla för dig som kund har vi satt ihop färdiga paketlösningar utifrån längd, olika kombinationer och egenskaper.

 

Vilken grindlösning passar dig?

Valet av grind beror dels på vilken typ av djur du har, om du t ex har fullvuxna större djur som kor, hästar eller mindre djur som ungdjur, kalvar, får eller alpackor etc, och hur grinden ska användas och hur lång den ska vara.


Om du har yngre eller mindre djur så kan Standard Flex vara en bra start som du sedan kan bygga på. Har du en kombination av både större och mindre djur är Kombi Flex en lämplig kombination att välja. Har du fullvuxna större djur så rekommenderar vi Kombi Plus Flex med diagonalstag för en stabil och stark konstruktion.


Vill du kunna justera din grind till ett exakt mått är våra kombinationer Teleskopgrind kombi Flex eller Teleskopgrind kombi plus Flex valet för dig.


Om du vill ha mer vägledning kring val av grindar så kan du ringa en av våra kunniga säljare på telefon 0511-242 50 så hjälper de dig att hitta rätt lösning för dig.

 

Standard Flex

Fasta grindsektioner (1,5 m) som byggs ihop till olika längder. Kan byggas ihop från 1,5 m upp till 7,5 m.


Klassiska fasta grindar med raka rör och lodräta bultförband.

 

Grindpaket Standard Flex finns i längderna:

• Grind 3,0 m, läs mer här
• Grind 4,5 m, läs mer här
• Grind 6,0 m, läs mer här
• Grind 7,5 m, läs mer här

 

25-F300.png

.

25-F600.png

 

Kombi Flex

Fasta grindsektioner (1,5 m) + grindsektioner med förstärkt diagonalstag (1,1 m). Kan byggas ihop från 2,6 m upp till 7,8 m.

 

Klassisk fast rörgrind kombinerat med grind med förstärkta rörsektioner på diagonalen ger ökad stabilitet. Detta är vår stabilaste grindlösning med extra fokus på diagonalstagen som förstärker konstruktionens vridstyvhet och bärighet.

 

Grindpaket Kombi Flex finns i flera längder:

• Grind 2,6 m, läs mer här
• Grind 3,7 m, läs mer här
• Grind 4,1 m, läs mer här
• Grind 4,8 m, läs mer här
• Grind 5,2 m, läs mer här
• Grind 5,6 m, läs mer här
• Grind 6,7 m, läs mer här
• Grind 7,8 m, läs mer här

 

25-F260.png

 

25-F520X2.png

 

Kombi Plus Flex

Fasta grindsektioner (1,1 m) med förstärkt diagonalstag. Kan byggas ihop från 2,2 m upp till 8,8 m.

 

Fasta rörgrindar med integrerat profilrör på diagonalen för ökad stabilitet. Detta är vår stabilaste grindlösning med extra fokus på diagonalstagen som förstärker konstruktionens vridstyvhet och bärighet.

 

Grindpaket Kombi Plus Flex finns i flera längder:

• Grind 2,2 m, läs mer här
• Grind 3,3 m, läs mer här
• Grind 4,4 m, läs mer här
• Grind 5,5 m, läs mer här
• Grind 5,9 m, läs mer här
• Grind 6,6 m, läs mer här
• Grind 7,7 m, läs mer här
• Grind 8,1 m, läs mer här
• Grind 8,8 m, läs mer här

 

25-F220X2.png

 

25-F440X.png

 

Teleskopgrind Kombi Flex

Fasta grindsektioner + en justerbar teleskopgrind. Kan byggas ihop från 3,0 m upp till 8,45 m.

 

Klassisk fast grind med raka rör kombinerat med teleskopgrind är perfekt när du vill anpassa din grindlösning med ett exakt mått. Genom att teleskopgrinden går att skjuta ut 95 centimeter kan du anpassa grinden så att den passar din öppning.

 

Grindpaket Teleskopgrind Kombi Flex finns i flera längder:

• Teleskopgrind 3,00 – 3,95 m, läs mer här
• Teleskopgrind 4,50 – 5,45 m, läs mer här
• Teleskopgrind 6,00 – 6,95 m, läs mer här
• Teleskopgrind 7,50 – 8,45 m, läs mer här

 

25-F300TG.png

 

25-F600TG.png

 

Teleskopgrind Kombi Plus Flex

Fasta grindsektioner + grindsektioner med diagonalstag + en justerbar teleskopgrind. Kan byggas ihop från 2,6 m upp till 8,45 m.

 

Fast grind med förstärkta rörsektioner på diagonalen kombinerat med teleskopgrind är perfekt när du vill anpassa din grindlösning med ett exakt mått. Genom att teleskopgrinden går att skjuta ut 95 centimeter kan du anpassa grinden så att den passar din öppning.

 

Grindpaket Teleskopgrind Kombi Plus Flex finns i flera längder:

Innehåller FLEX110X, FLEX150TG
• Teleskopgrind 2,60 – 3,55 m, läs mer här
• Teleskopgrind 3,70 – 4,65 m, läs mer här
• Teleskopgrind 4,80 – 5,75 m, läs mer här
• Teleskopgrind 5,90 – 6,85 m, läs mer här
• Teleskopgrind 7,00 – 8,45 m, läs mer här

 

Innehåller FLEX110X, FLEX150TG plus FLEX150 (klassisk rörgrind)
• Teleskopgrind 4,10 – 5,05 m, läs mer här
• Teleskopgrind 5,20 – 6,15 m, läs mer här
• Teleskopgrind 5,60 – 6,55 m, läs mer här
• Teleskopgrind 6,30 – 7,25 m, läs mer här
• Teleskopgrind 7,40 – 8,35 m, läs mer här

 

25-F410XTG.png

 

25-F480XTG.png

 

I grindpaketen ingår grindar. Alla sektioner går att kombinera med förhöjningsprofiler om du behöver en högre grindlösning.  Förhöjningsprofiler, väggfästen, låsanordning, stödhjul mm finns som tillbehör. Tillbehör hittar du under respektive paket.

 

KELLFRIS TESTGÅRDAR HAR TESTAT FLEXGRINDEN I SIN GÅRDSMILJÖ

Torastorps Dexter – Första testgårdens intryck av nya flexgrinden

En del av arbetet med att satsa på mer prisvärda produkter sker genom samarbete med Kellfris testgårdar.

 

– Flexgrinden är enkel att anpassa till den storlek man behöver. Den som har en kraftigare nötras kan behöva köpa FLEX100X som är förstärkt med strävor. Men till våra Dexter är grinden med FLEX150 och FLEX150TG perfekt, säger Anton Nilsson på skånska gården Torastorps Dexter som är en av de som har fått testa och utvärdera Kellfris nya flexgrind.

 

– Just nu använder vi den som slaggrind, cirka 6,5 meter lång, vid vår ligghall. Jag har också planer på att beställa fler grindar och fästa ihop med vinkeljärn i 90 grader för att skapa en box som kan svängas.

 

Rekommenderar – med strävor

– Till de sektioner vi fick testa fanns inga strävor med. Det gör att grinden kan sätta sig om den får tryck uppifrån, till exempel om ett djur skulle häva sig upp, men med strävor kan det undvikas. Då tror jag också att grinden kan passa till tunga köttraser. Som helhet känns grinden och gångjärnen väldigt rejäla och den är enkel att hantera, avslutar Anton.

Norra Lötens Allehanda – Andra testgårdens intryck av nya flexgrinden

– Flexgrinden är en smart lösning för att enkelt få upp en grind. Det är lätt att bunta ihop till den storlek man vill ha. Och det är smidigt att ha med en teleskopsektion. Jag har bara hittat två saker som jag har föreslagit till Kellfri att de bör justera. Utöver det är grind-lösningen väldigt smart, säger Roger Olsson på gården Norra Lötens Allehanda i Dalarna, som också är en av de som har fått testa och utvärdera Kellfris nya flexgrind.

 

Så använder gården grinden

Norra Lötens Allehanda har kor och hästar i lösdrift, och ligghall med djupströbädd.

 

– Vi kör fäboddrift för en del kossor på sommaren. Flexgrinden kan vi flytta med överallt. Vi använder den för in- och utfart till hagen vid matning, och vid ett stort tak där vi har hästarna när man sadlar. Flexgrinden kan öppnas både utåt och inåt, det är väldigt smidigt att kunna välja beroende på var djuren är. Grindarna är enkla att hantera och inte för tunga. Och det är flexibelt att inte behöva fokusera på ett fast mått. Jag kommer att köpa fler, det vet jag redan.

 

Rekommenderar flexgrinden

– Att montera grinden är hur enkelt som helst, det är gjort på några minuter. Jag skulle absolut rekommendera flexgrinden till andra. De stora fördelarna är att kunna anpassa till egna mått och att grindarna är väldigt robusta. De är relativt tunga, men det ger hållbarhet om ett djur slänger sig på i full vikt. Flexgrinden funkar jättebra för både häst och nöt, men skulle kanske vara lite för gles till får, avslutar Roger.