Flishugg bensindriven

Bensindriven flishugg, flisar stammar upp till 8,5 cm ø.

I lager
Art nr
13-WC08E
14 990 kr

Med 15 hk motor tuggar den här flishuggen i sig stora grenar upp till 8,5 cm

• Utrustad med nödstopp
• Kilrem 2 st
• Skärkniv 2 st och 1 st motskär
• Gaffelfäste för smidig transport
• Inmatningstratt 470 x 330 mm


Flisa träspill, klenved, kvistar och grenar och använd till bränsle för eldning, att täcka trädgårdsland, underlag för motionsspår, kompost mm.

Utrustad med nödstopp.

El- och snörstart.


Den kraftiga inmatningsrullen jobbar snabbt vilket gör att maskinen jobbar effektivt. Rullen är försedd med 2 st vändbara kraftiga knivar med en bredd på 30 cm och ett motskär och drivs av bensinmotorn.

Vinkeln och positionering av knivarna gör att grenarna automatiskt dras in i matarrullen, vilket gör att du kan släppa grenen så fort knivarna tagit tag i den. Ur ett säkerhetsperspektiv är det det bästa alternativet. Öppningen i inmatningstratten är utrustad med plastremsor för att skydda mot ev skvättande av flis och bark.

För säkerhetens skull är öppningen i inmatningstratten utrustad med plastremsor.


Transmissionen går genom två parallella drivremmar. Den strimlade veden eller flisen matas ut genom utgångsröret genom den centrifugalkraft som rotorn ger.

Höjd mellan mark och inmatningstratt är 110 cm vilket är den bästa höjden ergonomisk sett.

Flishuggen är lätt att dra med sig för hand eller med trädgårdstraktor/åkgräsklippare genom gaffelfästet. Den smala designen gör det enkelt att komma in i alla trädgårdar och andra trånga passager. 2 st mönstrade luftfyllda rejäla hjul som underlättar vid transport.

Mönstrade luftfyllda rejäla hjul.
Teknisk data
Hjul 15"
L x B x H 2310 x 800 x 1500 mm
Motor 15 hk 4-takt bensin
Vikt 180 kg
Virkesdiameter max 85 mm