NY

Djurvagn 5x2 m, hydraulisk höj/sänk

Djurvagn 5x2 m för smidig transport av djur upp till 5 ton.

Delbetalning: 3685 kr/mån i 24 mån Exkl. moms
Företagsleasing: 1385 kr/mån i 60 mån Exkl. moms
Läs mer
I lager
Art nr
23-DV500
79 900 kr

Hydraulisk djurvagn som underlättar vid transport av dina djur!

• OBS! Levereras grå, galvad
• Hydrauliskt höj- och sänkbart chassi
• Kraftig ram med galvad plåt och durkplåt
• Takbågar och PVC-duk
• Grindkorkar i sidan för lastning av grindar
• Lastförmåga 5 ton
• Avlastningsdörrar bak och vid sidan

Djurvagnen passar bra för dig som är i behov av att transportera djur och vill ha tillgång till en hydraulisk lösning. Vagnen gör det enkelt för dig att flytta dina djur mellan olika hagar och beten. Denna typ av transport är bra om ditt bete börjar bli gräsfattigt eller behöver tid för återväxt.

Vagnens höj- och sänkbara chassi gör av- och påstigningen för dina djur bekväm då vagnen hamnar i höjd med marknivå. Instegshöjden är 150 mm vid max nedsättning mot marken.

Avlastningsdörrar för smidig av- och pålastning

Djurvagnen är utvecklad med säkra och praktiska detaljer som avstängningskran för cylindrar samt sprint för mekanisk låsning vid transport. Avlastningsdörrarna i bak har tre olika låsningsmöjligheter för maximal säkerhet = låsning med skjutregel, överliggande låsning samt låsning ner i golvet.

Kellfris djurvagn har extra avlastningsdörrar längst fram på vagnen vilket ger fler möjligheter till smidig av- och pålastning från sidan.

Vid behov har du möjlighet att ta med grindar tack vare djurvagnens tillhörande fästen. På så sätt kan du skapa drivgångar eller tillfälliga inhägnader i samband med transporten. Vagnen har 4 st grindkrokar som är 200 mm breda vilket gör att du kan lasta totalt 6-8 st grindar på din vagn. De är in- och utfällningsbara och sitter placerade i fram på vagnen så du kan öppna dörrarna fullt bakåt vid lastning. Vi rekommenderar att du utrustar din vagn med våra populära aluminiumgrindar som enbart väger 16,8 kg och är lätta att förflytta. Aluminiumgrindarna hittar du här.

Kraftig ram med galvad plåt och durkplåt

Djurvagnen har en totallängd på 6500 mm med innermått på 5000 mm där ramen på vagnen är byggd av 150x100x4 profil vilket gör den till en rejäl vagn med stabilt chassi. Sidoplåtar samt dörrar är gjorda av galvad plåt i 1,5 mm och som är korrigerade för ökad styrka. Golvet är gjort av 2 mm durkplåt.

Vagnen klarar last upp till 5 ton. Den är dessutom utrustad med praktiska bakdörrar, hållare för grindar, insteg och väl tilltagen takhöjd. Vagnen är utvecklad för nötdjur och utrustad med takräcken för att djuren ej ska kunna hoppa ut.

Vagnen har täckta sidor med en höjd på 1350 mm och fungerar därför bra även för mindre djur till exempel kalvar, föl, får eller liknande. Höjden är 1570 mm från botten till översta räcket.

I vagnen har du plats för många djur att åka bekvämt inom vagnens innermått 1870 cm.

Du har också möjlighet köpa till mattor för att göra underlaget mjukare för djuren i vagnen. Läs mer om stallmattor här.

Djurvagnen är utrustad med hjul 11,5/80-15,3 10-lag och har goda möjligheter att ta sig fram i gårdens terräng både med och utan last.

Hjulstopskilar samt fäste för dem och belysning bakåt ingår.

Teknisk data
Bredd 2000 mm
Chassi Innermått: 1870 mm, Profil: 150 x 100 x 4
Färg Grå, galvaniserad
Höjd Innermått: 2120 mm från golv till tak
Längd Inkl dragfäste: 6500 mm, Vagn: 5000 mm
Vikt 2360 kg
 1. Stallmatta
  Stallmatta
  390 kr
 2. Stallmatta 4 m
  Stallmatta 4 m
  3 390 kr
 3. Stallmatta 5 m
  Stallmatta 5 m
  3 890 kr