Skogsvagn ATV med kran och vinsch, Tower2+

Skogsvagn ATV för smidig transport av skogens och gårdens små som stora ting

Skogsvagn ATV för smidig transport av skogens och gårdens små som stora ting

• Kan justeras och anpassas för olika virkeslängder
• Kraftig mekanisk vridhuslåsning Tower2+

• 4 st förstärkta och tandade upp- och nedfällbara stöttor
• Kraftig V-boggi för bra klättringsförmåga i skogsterräng

• Stödben för ökad stabilitet vid lastning och lossning
• Handvinsch med lås ingår

 

"Som skogsbrukare vill och kan man inte alltid dra fram den stora timmerkärran och traktorn om man vill komma in i trånga utrymmen och/ eller bara behöver köra ut några stockar. Då är denna vagnen till fyrhjulingen ett jättebra alternativ som man har stor nytta av i skogen. Och det är minst sagt roligt att åka ut med den!"
– Oscar Svantesson, Jord- och Skogsbrukare, Lidköping

 

Här möts kraftig konstruktion och smidighet

Kellfris skogsvagn för ATV och/eller UTV passar som handen i handsken för dig som vill ha en vagn till skogsarbetet, eller för fraktning av andra långa som korta föremål.

Anpassa vagnen efter ändamål med bland annat ställbara stöttor, flyttbara bankar, vinschbom och grind. 

2 st justerbara sidostödben vid lastning ingår samt 1 st stödfot för draget, justerbar med vev. Detta gör att vagnen står stabilt vid på- och avkoppling till dragfordon och vid lastning och lossning. Stödbenen som sitter på vagnens framgavlar går att höja och sänka, samt att dra ut i sidled.

Kraftig mekanisk vridhuslåsning med sju lägen för att kunna vinscha tunga lass i olika riktningar. Tornet Tower2+ kan även vridas 360°.

Vagnen har hög markfrigång, boggi samt boggiställ för en följsam transport genom skogens kuperade och snåriga terräng. Med dess rejäla och slittåliga komponenter kommer vagnen att bli din trotjänare i många år.
 

Vinscha, lasta och lossa

Vinschkranen går snabbt att justera i sidled med hjälp av en återfjädrande spak i fasta lägen. Detta underlättar vinschning av stockar och grenar från olika vinklar.

Längden på vinschens bom går att justeras allt mellan 160 cm och 220 cm.

Vinschens vajer har en längd på 8 meter och dragkapacitet på 500 kg, som mest kan man lyfta upp till 150 kg när stocken ligger precis bredvid vagnen.

Vid lastning eller lossning drar man enkelt ut två sidostödbenen för ökad stabilitet och säkerhet. De tandade stöttorna går snabbt att vinklas ner via en sprint för att minimera lyfthöjden vid lastning. Tandkonstruktionen är bland annat gjord för att stocken ej ska rulla vid uppläggning på ena sidan.

Skogsvagnen har en maxlast på 700 kg. Däcken har en dimension på 22x11-10 och luften pumpas lätt i via däckventilerna.

Vid påkoppling eller avställning justerar man enkelt den vridbara kulhandskens höjd med hjälp av stödfotens handvev. 50 mm kulkoppling.

Utöka lastkapaciteten och smidigheten på din tippvagn med vridbara stöttor. Stött-kitet hittar du här.

Vissa miljöbilder visas utan vinsch och föregående modell av vridhus.

Läs mer
12 490 kr Exkl. moms
Beställningsvara. För leveransdatum, kontakta oss på 0511-242 50.
-
+
Lägg i varukorgen
Art. nr 21-SV07PRO2
Delbetalning:
588 kr/mån i 24 mån (Exkl. moms)
Företagsleasing:
216 kr/mån i 60 mån (Exkl. moms)
Läs mer
  • {"id":"b-23-TV07ST4","name":"Stött-kitt till Skogsvagn ATV, 4 st runda stöttor med fäste","category":"ATV-redskap/Tillbehör till ATV-redskap","price":"1290"}
  • {"id":"b-21-KWE900","name":"Elvinsch 12 V 908 kg","category":"ATV-redskap/Skogsvagnar & tillbehör ATV/Tillbehör","price":"1290"}