Vedklyv, traktordriven 7 ton, 110 cm

Traktordriven vedklyv med ställbar klyvlängd 30 - 110 cm

Säker och effektiv hydraulisk vedklyv som kopplas på trepunktsfästet

• Skyddsbur med bra genomsikt
• Hela 7 tons klyvkraft
• Enkelt ställbart med 2- och 4-klyvskniv
• Tvåhandsmanöver för hög säkerhet
• Justerbar klyvlängd för snabbare sekvens
• Stort uppsamlingsbord för smidig hantering av färdig ved

Stark, pålitligt och flexibel hydraulisk vedklyv

Med hjälp av traktorklyven kan du klyva ved som är minst 300 mm och max 1100 mm, vilket är ett stort spann som täcker de allra flesta behoven av vedlängder. Klyvlängden är steglöst ställbar för snabbare klyvsekvens vid kortare längder.

Vedklyven kopplas på traktorns trepunktsfäste och hydraulslangar ingår med hankopplingar för tryck- och returuttag på traktorn.

Vedklyven har en säker tvåhandsmanövrering för undvikande av personskador. Denna är nu uppdaterad med låsmuttrar för ökad stabilitet.

Skyddsburen har uppdaterats med ytterligare en fästpunkt samt ny design för att öka synligheten genom buren, utan att för den delen tulla på säkerheten. Färgen på skyddsburen är svart.

Stark och enkelt ställbart med 2- och 4-klyvskniv

Vill du klyva de lite grövre stockarna till fyra vedklampar? Då kan du enkelt montera och ställa in 4-klyvskniven som har två fasta höjdlägen. Lika enkelt som det är att montera på 4-klyvskniven, är det lika smidigt att montera ner den för att återgå till den klassiska och ursprungliga 2-klyvskniven.

Med hela 7 tons klyvkraft rår Kellfris traktorvedklyv även på de allra segaste veden och eloberoendet gör klyven mycket flexibel.

Smidig hantering av färdig ved

Allt efter veden klyvs hamnar veden på det rejäla uppsamlingsbordet. Detta sticker ut från skyddsburen för att enkelt och ergonomiskt komma åt den kluvna veden. Ett tips är att montera fast uppsamlingsbordet före skyddsburen monteras.  

Läs mer
14 988 kr Inkl. moms
Uppdaterad modell kommer sommaren 2023
Art. nr 13-VK1100
Delbetalning:
705 kr/mån i 24 mån (Inkl. moms)
Företagsleasing:
208 kr/mån i 60 mån (Exkl. moms)
Läs mer