Backkamera inkl. monitor och 20 m anslutningskabel

Komplett backkamerasystem för optimal sikt bakåt och ökad säkerhet.

Läs mer
7 488 kr Inkl. moms
I lager
-
+
Art. nr 21-9425089
Delbetalning:
352 kr/mån i 24 mån (Inkl. moms)
Läs mer

Komplett backkamerasystem för optimal sikt bakåt

• 7” LCD-färgskärm med touchknappar
• Vidvinkelkamera för bred sikt bakåt
• Skyddande visir fälls automatiskt ner framför lins när kameran stängs av
• Ergonomiskt för rygg och nacke
• Mörkerkörning tack vare IR-dioderna

En hjälpreda i alla väder

Backkameran är en stor hjälpreda i skog, på gård, vägar och överallt där sikten är skymd bakåt och du vill ha förstklassig koll.

CCD-kameran monteras längst bak på vagn i exempelvis centrumbalk eller direkt på fordonet med 20 meter anslutningskabel. Kabeln går att integreras diskret mellan monitor och kamera som ansluts via 5-stiftskabel. Triggerkablar ingår för aktivering av hjälplinjer vid backning samt avståndsbedömning. De inbyggda IR-dioderna visar vägen vid mörkerkörning.

LCD monitorn ger föraren en behaglig skärm att titta på med mycket bra bildkvalitet i färg. Monitorn har en solskärm runt om för minskat ljusinsläpp och skyddar även mot stötar. Touchknappar finns på sidan av monitorn för på- och avstängning samt för manövrering av de olika funktionerna. Förutom den goda sikten med 150 vidvinkel så har backkameran även en inbyggd mikrofon, och monitorn har en inbyggd högtalare. Detta underlättar ytterligare kommunikationen mellan förare och personen bredvid vagnen.  

Ergonomi

Alla förare som exempelvis backar, lastar eller lossar behöver ständig uppsikt bakåt. Detta medför en stor belastning för rygg och nacke dagligen som i sin tur kan orsaka skador på kort och lång sikt.

En av backkamerans stora fördelar är det ergonomiska då föraren inte längre behöver vrida sig bakåt i samma utsträckning som innan. Monitorn installeras helst på en lämplig plats i hyttens främre region som på en främre stolpe eller instrumentpanel. Detta blir skonsammare för nacke och rygg för de som kör mycket i arbetsfordon och behöver ständig uppsikt bakåt.

Pålitliga komponenter

Backkameran är konstruerad och används för professionellt som småskaligt bruk. Med sin höga IP-klassning, IP69K, är kameran helt damm- och vattentät, samt tål högt spoltryck i kallt och varmt vatten från olika vinklar.

Linsen värms automatiskt upp för att förhindra frost och dagg vid användning i kallare väderförhållanden.

När kameran inte är i bruk så finns det ett inbyggt motordrivet visir som automatiskt fälls ner när kameran stängs av, detta ger linsen ett tåligt skydd när den inte används.

I paketet finns en utförlig bruksanvisning på svenska om hur backkamerans ska installeras.

Teknisk data:
Mått kamera: B85 x D80 x H110 mm
Automatisk uppvärmd lins: Ja
Kamerpa IP-klassning: IP69K
Motordrivet visir: Ja
Inbyggd mikrofon: I kamera
Inbyggd högtalare: I monitor
Kamera: 1st. 1/3 CCD-kamera 5-stiftsanslutning
Kamera IR-dioder: 4 st
Kamera vidvinkel: 150°
Monitor kontrast: 500:1
LCD färgmonitor: Ja
Ljusstyrka: 400 cd/m²
Monitorstorlek: 7"
Touchskärm: Nej
Vattentät skärm: Nej
Antal stift kabel: 5 st
Kabellängd: 20 m
Fullpro: Ja
Spänning: 10-32 V