Vertikalklippare X 1,85 m

Vertikalklippare 1,85 m med hydraulisk sidoförskjutning och öppningsbar lucka. 

Delbetalning: 964 kr/mån i 24 mån Exkl. moms
Företagsleasing: 362 kr/mån i 60 mån Exkl. moms
Läs mer
Tillfälligt slut. För leveransdatum, kontakta en säljare på 0511-24250
Art nr
35-XKH185
20 900 kr

Slaghack 1,85 m med hydraulisk sidoförskjutning och öppningsbar lucka

• Öppningsbar lucka
 Starkt chassi
• Hydraulisk sidoförskjutning
• SKF-kullager
• Arbetsbredd 1,85 m

Smidig vertikalklippare med rejält chassi och SKF-kullager för traktorer 35-65 hk

Vertikalklipparna i vår X-serie är byggda för att ta sig an större utmaningar som till exempel tuff terräng med inslag av sly och stubb. Klipparna är utformade och designade för att klara det påfrestande arbete de utsätts för. Våra maskiner i X-serien är utrustade med rejäla chassin, SKF-kullager, öppningsbar lucka samt sidoförskjutning som standard.

Genom den höga rotorhastigheten får de smidda hammarslagorna god förmåga att klippa och snitta alla typer av material och du får en driftsäker maskin som är effektiv för stora materialflöden.

Vår vertikalklippare XKH185 är en kraftfull maskin för dig som har höga krav på prestanda men söker en mindre och smidigare klippare. Anpassad för traktorer mellan 35-65 hk. Arbetsbredden är på 1,85 m vilket gör den praktisk när du vill slå, putsa eller klippa små eller mellanstora gräsytor och gräsbeväxt mark. Slaghacken har grovtandat svetsat motstål i chassit för att slå sönder gräset bättre.

Justerbar stödrulle och 22 st hammarslagor

Klipphöjden anpassas av stödrullen och släpmedarna. Den justerbara stödrullen garanterar en korrekt klipphöjd vid ojämn mark. Klipphöjden kan anpassas mellan 0-80 mm vilket ger dig möjligheten att klippa gräset nära marken och därmed få ett planare resultat. Gräset jämnas ut och resterna förmultnar snabbare. Stödrullen har avskrapningsjärn för att hålla rullen ren från avklippt material. 

På främre sidan är slaghacken försedd med kedjeskydd som är följsamma mot underlaget och skyddar både traktorn och omgivningen från stenskott och grässtänk.

Vertikalklipparen är som standard utrustad med hammarslagor. Totalt finns 22 st slagor som ser till att slå sönder gräset. Vertikalklipparen är även anpassad för Y-slagor som kan köpas till (ingår ej). Ring en säljare på 0511-242 50 för mer information.

Hydraulisk sidoförskjutning och öppningsbar lucka

Som standard är denna vertikalklippare utrustad med sidoförskjutning som gör det möjligt för dig att förskjuta maskinen åt höger eller vänster. Sidoförskjutningen gör att du kan klippa vid sidan av din traktor och på så sätt nå områden som annars skulle vara svåra att komma åt. Den hydrauliska sidoförskjutningen kan möjliggöra att endast behöva köra med ett hjulpar i det oklippta samt klippa närmare diken och staket mm.

Klipparen har en öppningsbar lucka. Luckan öppnar du när du vet att du klipper eller putsar marker som genererar ett högre materialflöde. På så sätt kan du köra obehindrat och under samma premisser som vid stängd lucka och ett normalt materialflöde. Du sparar bränsle och slitage på remmar och dessutom kan du öka hastigheten genom att gräset inte snurrar runt valsen. Gräsets spridning blir jämnare och bättre.

Vertikalklipparens chassi är tillverkat av 5 mm tjockt stål, sidoplåten är 6 mm tjock.

Vertikalklipparen levereras med kraftöverföringsaxel, transmissionsolja, hydraulcylinder och hydraulslangar som standard.

Till klipparen åtgår det ett dubbelverkande uttag på traktorn. Vertikalklipparen levereras med två hydraulslangar med ½tums snabbkoppling hane.

Teknisk data
Arbetsbredd 1850 mm
Chassi 5/6 mm stål
Effektbehov 35 - 65 hk
Färg Gul/grå, pulverlackerad
Kilremmar 3 st XPB1065
Klipphöjd 0 - 80 mm
L x B x H 2020 x 820 x 630 mm
Rotorhastighet vid 540 rpm 2336 r/min
Sidoförskjutning Hydraulisk
Slagor 22 st hammarslagor
3-punktsfäste Kat 1 & 2
Varvtal PTO 540 rpm
Vikt 392 kg