Vedprocessor med 4 m transportör, eldriven

Vedprocessor, eldriven med ställbar klyvlängd 15-55 cm.
79 900 kr
Tillfälligt slut: För leveransbesked, kontakta en säljare på 0511-242 50.
Art nr
13-VM360E

Vedmaskinen som gör skillnad!

• Flödesventil från Specma för enkel justering av kaphastigheten
• Rejäla säkerhetsburar
• Kapkedja som bara roterar vid kapning
• Enkel manövrering med tre spakar
• 4- eller 6-bitsyxa


En vedmaskin är inte bara en vedmaskin eller en vedprocessor, det är också en arbetskamrat som du ska kunna lita på. Detta är en vedmaskin som tar sitt ansvar, fullt ut. Vilket har gjort den till ÅRETS FAVORIT!!!

Styrkan i vedprocessorn är att funktionen produceras i Sverige med svenska komponenter. I vår monteringsverkstad i Skara monteras alla vedprocessorns vitala delar och den provkörs innan leverans. Rejält tilltaget chassi för bästa hållbarhet och för de tuffa tagen.

Våra kunder är våra bästa referenser och denna maskin är helt utvecklad efter svenska krav och har bidragit till genomtänkt tillverkning. Vi garanterar att detta är vedmaskinen som är bäst i klassen, hittar du någon som är bättre så kontakta oss gärna.

Oregonsvärd för bästa resultat.

Vi är noga med att du ska få det bästa! Alla komponenter är utvecklade av bästa och senaste teknik. Våra samarbetspartners som Oregon, Specma och Parker utvecklas vi tillsammans med varje dag vilket ger dig den bästa produkten på marknaden i sin klass och samtidigt en effektiv och tyst klyvning.

Hydrauloljefilter från Parker.

Ergonomin är genomtänkt vilket man märker när man jobbar med maskinen. Lätta följsamma reglage och bra arbetsställning är en förutsättning för en bra arbetsdag. Detta är skillnad från många andra man ser på marknaden där man får jobba med tröga reglage som gör arbetsställningen ansträngd, eller att man är inklämd mot maskinen. Här har vi tänkt in allt tillsammans med kunder och utvecklare.

Användarvänligheten är på topp med en snabb kap och klyv och lätta följsamma reglage som gör att arbetet flyter på smidigt. Detta system gör att du får full kontroll över arbetet!

Sågens kaphastighet justeras enkelt med flödesventil från Specma för anpassning till virkets densitet, detta ökar livslängd på kedja, svärd och kapmotor, och med sista bits överliggande stödrulle som belastas manuellt för att förhindra att svärdet nyper ger detta ett lugnt och kontinuerligt arbete.

Överliggande stördrulle som belastas manuellt.

Flödesventil från Specma för enkel justering av kaphastigheten.

Maskinen manövreras med tre spakar:
1. Klyvyxa upp/ned samt extra hydraulutrustning såsom stockbord SB220 eller annan utrustning
2. Kapsvärd ned/upp samt inmatning fram/back
3. Klyvsekvens start/stopp

Enkel manövrering med tre spakar.

Uppmätt ljudnivå på 86,6 db gör den till den tystaste vedmaskinen på marknaden.

Vikten på 888 kg avslöjar hur kraftigt chassit och plåttjockleken är i maskinen.

Väl tilltaget utblås för spån på baksidan av maskinen.

Klyvdiametern på 36 cm är bland de större i klassen på marknaden.

Klyvlängden ställs enkelt och snabbt in mellan 15- 55 cm. 4- 6 bitsyxa ger stor flexibilitet och störningsfri körning. Lätt att skifta mellan båda.

Lätt att skifta mellan 4- eller 6-bitsyxa.

Klyvkraften på 6 ton för att klara den tuffa veden och är över snittet jämfört med vad som finns på marknaden idag.

Spångallret efter klyvyxan är både rejält och lagom glest så smulor från ved rinner emellan. Du får därmed renare ved som följer med upp på transportbandet. Transportbandet är ställbart i sidled för att perfekt kunna fylla en kärra eller flera vedsäckar i bredd, vrid transportören efter hand.

Transportbandet är ställbart i sidled.

Vedmaskinen möter alla säkerhetskrav samtidigt som den är lätt och smidig att arbeta med. Höga krav på säkerheten har givit en produkt med skyddade rörliga delar som minskar olycksrisken, men även slitaget på maskinen. Rejäla säkerhetsburar med brytare som stoppar maskinen ögonblickligen vid öppnande, nödstopp vid manöverspakarna och en kapkedja som bara roterar vid kapning.

Rejäla säkerhetsburar och nödstopp vid manöverspakarna.

50 år i branschen

Med 50 år i branschen har vi samlat på oss erfarenhet och kompetens och vet precis vad du som kund förväntar dig av den här typen av maskin. Allt vi utvecklar, utvecklar vi för dig!

Den här produkten kräver montering av Kellfris personal. För leveransbesked, kontakta en säljare på 0511-242 50.

Här kan du se en film på vår vedprocessor vid användning.

Filmer
Teknisk data
Eldrift 3-fas, 400 V
Hydraulflöde 43 l/min
Kapdiameter 360 mm
Klyvlängd 150-550 mm
Motoreffekt 7,5 kW/25 A
Svärdlängd 15
Tryckkraft 6 ton
Vikt 888 kg
  1. Stockbord hydrauliskt
    Stockbord hydrauliskt
    9 790 kr