Succé med fyrhjulsdrift och 50 hk

Succé. Det är bara förnamnet på mottagandet av den nya traktorn från Kellfri. 

– Alla som fått sin traktor är nöjda och de tuffar och går utan problem, berättar Hasse Johansson, traktormekaniker hos Kellfri. 
Kellfris nya traktor har en fyrcylindrig dieselmotor på 50 hk, fyrhjulsdrift och tillverkas av Lovol i Kina. De producerar 50 000 traktorer om året samt bland annat skördetröskor och entreprenadmaskiner, vilka exporteras till 120 länder. 

– Reaktionerna från kunder är över förväntan positiva. Det är en modern men samtidigt enkel traktor som man kan underhålla själv, med bättre hytt och bättre växellåda med tolv växlar, säger Hasse. 

Den bästa beskrivningen är nog en modern Grålle, med allt som krävs av en modern och krångelfri traktor. 

"Det är en modern men samtidigt enkel traktor som man kan underhålla själv"

Designen är av senaste snitt. Det skulle lika gärna ha stått ett annat och mer känt varumärke i fronten. Knappt någon hade reagerat. 


Hytten har bra insteg, plant golv med ljudisolering och välvda, stora glasytor för perfekt sikt runt om. Allt i hytten upplevs som gediget. Till och med plasten i inredningen, som på asiatiska fordon kan ge ett sladdrigt och billigt intryck, andas kvalitet. Samma sak med reglage, pedaler och stol. Det känns som, och är en kvalitetsprodukt. 

Värt att nämna är att fram/back väljs med en spak på ratten. Tolv växlar åt båda hållen gör det enkelt att hitta rätt arbetshastighet. Fjädrad Grammer-stol med säkerhetsbälte. Två dubbelverkande hydrauluttag och 540/1000 rpm kraftuttag. 

Traktorn levereras från fabrik med Trelleborgsdäck på framhjulen för bästa prestanda med fyrhjulsdrift. I Sverige monteras bland annat en motorvärmare. Traktorn är komplett när den kommer till kund. Tanka och kör. 

Sammanfattning: Lovol har skapat en modern traktor som ägaren själv kan underhålla.

Vill du veta mer?
Traktorn finns även i 25 hk. Mer info, bilder och teknisk specifikation hittar du här.