Stegmatare

Kvistar tight inpå stammen, kapar snabbt så stammen inte flikar sig.
89 900 kr
Finns för leverans
Art nr
21-STM400

Kellfri stegmatare tar dig tryggt fram i ditt skogsarbete

Med unikt välformade kvistknivar kvalitetssäkras kvistningen på stammen, med andra ord så kvistas stammen tight inpå.

Med svensktillverkad Parker Volvo F11 hydraulmotor kapas stammen på ett optimalt sätt med ett sågsvärd från Iggesund. I och med det lämnas inga spår av flikar kvar på stammen, snittet är rent, snyggt och proffsigt gjort. Kellfri Stegmatare är en optimal kvalitetslösning för dig som skogsägare.

Med svensktillverkad Parker Volvo F11 hydraulmotor kapas stammen på ett optimalt sätt med ett sågsvärd från Iggesund.

Redan vid liten hydraulkapacitet uppnås stor kvistningskraft. Kvistningsbordet är vridbart 220° för smidig upparbetning från båda håll. Kvistknivtrycket är ställbart, kapmotorn är väl dimensionerad, skyddad hydraulik samt en kraftfull konstruktion och beprövad teknik borgar för ett problemfritt arbete.

Välformade kvistknivar kvistar stammen tight inpå.

Denna proffspartner hjälper dig att maximera lönsamheten genom att flexibelt och snabbt kunna avverka och gallra på rätt sätt och vid rätt tidpunkt. (Väder, prisförändringar, beståndsanpassat).

Justerbar slaglängd 1-1,25 m fungerar väl på massaved och normaltimmer. Kapdiameter på 400 mm, kvistningsdiameter upp till 350 mm. Enkel justerbar hastighet.

För att sära på kvist och stam kapas timret nära maskinen och massaveden på fullt utskjut. Virket hamnar koncentrerat i kranzon och riset i stickvägen vilket underlättar skotning samt skyddar stående skog från rotskador.

Du sköter arbetet inne från hytten och slipper det tunga och farliga jobbet med att kvista, kapa och släpa ihop i högar.

Köp till en robust radiostyrning och du slipper ett tungt och skrymmande ventilpaket i traktorn. Vid samtidigt köp av stegmataren får du radiostyrningen till ett reducerat pris, 24 900 kr ex moms. För mer information kontakta våra kunniga säljare eller läs mer här.

Arbetet sköts smidigt inne från hytten.

Maskinen levereras monterad, provkörd med oljor i systemet.

"-Det är ett mycket konkurrenskraftigt pris som gör det möjligt även för den mindre skogsägaren att införskaffa en stegmatare. För varför köpa en tjänst när du kan göra det själv? Med Kellfri Stegmatare får du en lösning som både kvistar, kapar och lägger virket i hög. Virket hamnar dessutom utanför körvägen tack vare kapning på utskjutsdel. Det säger Kjell Johansson, ansvarig för produktutveckling hos Kellfri, som gladdes över responsen på stegmataren på Elmia skog 2015."

Kellfris stegmatare i kombination med Kellfris huggarvagnar med ramstyrning och externt traktordrivet hydraulsystem bildar tillsammans en prismässig och kvalitativt oslagbar kombination.

Kellfris stegmatare går även att kombinera med dom flesta på marknaden förekommande huggarvagnar med centrumrör, kranar och traktorer.

"–Det har varit ett fantastiskt intresse, vilket jag förstår. Det är en mycket prisvärd maskin som både ökar din kapacitet i skogen och gör arbetet säkrare, säger Fredrik som är säljare på Kellfri."

1. Justering av grip
Om funktionen av gripen inte är tillfredställande, skruva in strypningen (markerad på bilden) ett varv åt gången. Funktionen påverkas av traktorns oljeflöde och olika traktorer genererar olika flöde.

2. Justering av svärdets rörelse
Skruva in: snabbare rörelse neråt
Skruva ut: långsammare rörelse neråt

Kedjesågen upp- och nerrörelse
Vrid strypventilen (markerad på bilden) för justering av kedjesågens upp och ner rörelse. Anpassa alltid hastigheten till stockens tjocklek. Det rekommenderas att sänka hastigheten vid kapning av tjocka virken.


Den här produkten kräver montering av Kellfris personal. För leveransbesked, kontakta en säljare på 0511-242 50.

Här kan du se en film på stegmataren


Filmer
Teknisk data
Bredd 840 mm (inkl. ben 1150 mm)
Höjd 1350 mm (inkl. ben 1670 mm)
Kapdiameter max 400 mm
Kvistningsdiameter max 350 mm
Längd 2480/3480 mm
Rekommenderat oljeflöde 50-60 l/min
Slaglängd 1000 mm, ställbar
Ventil Parker P70
Vikt 900 kg