Kampanj

Släntklippare W 1,8 m

Släntklippare 1,8 m med baklucka och SKF-kullager. 

Delbetalning: 1425 kr/mån i 24 mån Exkl. moms
Företagsleasing: 535 kr/mån i 60 mån Exkl. moms
Läs mer
I lager
Art nr
35-WKL180
Reducerat pris 30 900 kr Erbjudandet gäller till 2021-08-02 Ordinarie pris 32 900 kr

Släntklippare 1,8 m med öppningsbar lucka och SKF-kullager

• Öppningsbar baklucka
• SKF-lager på valsen
• Justerbar stödrulle
• Tiltbart klipphuvud
• Hydraulisk sidoförskjutning

Effektiv släntklippare med tiltbart klipphuvud och hydraulisk sidoförskjutning för traktorer 50-75 hk

Våra släntklippare är framtagna för effektiv klippning för både bakom och bredvid traktorn. Passar såväl beteshagar som skogsvägar med sly. Med den hydrauliska sidoförskjutningen kan du enkelt att klippa dikeskanter, mittsträngen på vägen och andra svåråtkomliga utrymmen. Släntklipparna är utrustade med SKF-lager på valsen, öppningsbar baklucka, justerbar stödrulle, tiltbart klipphuvud och hydraulisk sidoförskjutning. Robusta maskiner för dig som kräver det extra av din maskin.

Vår släntklippare WKL180 har en robust och krafttfull konstruktion och en arbetsbredd på 1,8 m. Anpassad för traktorer 50-75 hk. Växellådan har frihjul för skonsam avstängning av klipparen. Klipparen har motstål i chassit för att slå sönder gräset bättre.

Justerbar stödrulle och kedjeskydd

Klipphöjden anpassas av stödrullen och släpmedarna. Den justerbara stödrullen garanterar en korrekt klipphöjd vid ojämn mark. Klipphöjden kan anpassas mellan 0-120 mm vilket ger dig möjligheten att klippa gräset nära marken och därmed få ett planare resultat. Gräset jämnas ut och resterna förmultnar snabbare. Stödrullen har avskrapningsjärn för att hålla rullen ren från avklippt material. 

På främre sidan är släntklipparen försedd med kedjeskydd som är följsamma mot underlaget och skyddar både traktorn och omgivningen från stenskott och grässtänk.

Släntklipparen är som standard utrustad med hammarslagor. Totalt finns 24 st slagor som ser till att slå sönder gräset. Klipparen är även anpassad för Y-slagor som kan köpas till (ingår ej). Här kan du läsa mer om Y-slagor.

Hydraulisk sidoförskjutning och öppningsbar lucka

Den hydrauliska sidoförskjutning gör det möjligt för dig att förskjuta maskinen åt höger. Maximalt kan du sidoförskjuta dina maskin 334 cm åt höger från mittpunkten på traktorn. Sidoförskjutningen gör att du kan klippa vid sidan av din traktor och på så sätt nå dikeskanter och vägens mittsträng som annars skulle vara svåra att komma åt. Den hydrauliska sidoförskjutningen kan möjliggöra att endast behöva köra med ett hjulpar i det oklippta samt klippa närmare diken och staket mm. 

Klipparen har en öppningsbar lucka. Luckan öppnar du när du vet att du klipper eller putsar marker som genererar ett högre materialflöde. På så sätt kan du köra obehindrat och under samma premisser som vid stängd lucka och ett normalt materialflöde. Du sparar bränsle och slitage på remmar och dessutom kan du öka hastigheten genom att gräset inte snurrar runt valsen. Gräsets spridning blir jämnare och bättre.

Släntklipparens chassi är tillverkat av 4 mm tjockt stål, sidoplåten är 6 mm tjock.

Klipphuvudet på maskinen kan vinklas 90° upp och 60° ner.

Släntklipparen levereras med kraftöverföringsaxel, transmissionsolja, hydraulslangar som standard.

Till klipparen åtgår det två dubbelverkande uttag på traktorn. Släntklipparen levereras med fyra hydraulslangar med ½tums snabbkoppling hane.

Teknisk data
Arbetsbredd 1800 mm
Chassi 4/6 mm stål
Effektbehov 50 - 75 hk
Färg Grön, pulverlackerad
Kilremmar 4 st BX51 Li1295
Klipphöjd 0 - 120 mm
L x B x H 2260 x 975 x 701 mm
Rotorhastighet vid 540 rpm 2606 r/min
Rotorvals 127 mm ø, tjocklek 8 mm
Sidoförskjutning Hydraulisk. Max: 3340 mm åt höger från mittpunkten på traktorn.
Slagor 24 st hammarslagor
Stödrulle 182 mm ø
3-punktsfäste Kat 2
Varvtal PTO 540 rpm
Vikt 654 kg
Vi har hittat andra produkter som vi tror att du gillar!
Filmer
  1. Y-slaga 17 x 53 x 118,4 mm
    Y-slaga 17 x 53 x 118,4 mm
    70 kr