G U I D E R  &  R Å D G I V N I N G

2 0 2 1 – 0 4 – 2 9

Hur du väljer rätt skogsvagn

SÅ FÅR DU GRÖNYTEMASKINEN ATT LEVA LÄNGRE

Om du underhåller grönytemaskinen rätt kan du fördubbla livslängden. Kenneth Nylander på Kellfris tekniska support bjuder på tips för en hållbar maskin i många år framöver.


Smörj ofta!

Grönytemaskiner är inga evighetsmaskiner utan regelbundet underhåll är A och O. Investera därför i en fettpatron samt en fettspruta och följ smörjpunkterna som nämns i manualen. Om din maskin skulle stå på logen utan att användas i flera år stelnar fettet. Då krävs nya oljor och fett för att lagren ska må bra och smörjas på rätt sätt.

Tips! Om du följer serviceschemat kan du vara säker på att oljan håller den kvalitet som du behöver för en långlivad maskin.


Lyssna efter (miss)ljud

Hör du ett skrikande eller skärande ljud? Kanske slamrar det på ett sätt som det inte brukar? Stanna och kontrollera skadan direkt, det kan rädda maskinen i långa loppet. På beten kan snören eller taggtråd enkelt fastna i din betesputs, var därför lite extra uppmärksam när du putsar beten.


Tvätta rent varje gång

Gör det till en vana att spola av din grönytemaskin direkt efter användning. När maskinen är ren är det enklare att upptäcka fel eller skador. Varje gång du använder din grönytemaskin samlar den på sig gräs. Det blöta gräset skadar lacken och bildar rost över tid. Det förhindrar du genom att tvätta rent maskinen varje gång efter användning. Dessutom mår man bättre av att köra runt i en ren och snygg maskin, eller hur?

Visste du att? Smutsiga maskiner dämpar också missljud. Ytterligare en anledning till att tvätta av maskinen mellan jobben!


Lite extra tillsyn

Gå igenom maskinen både före och efter du har använt maskinen. Då upptäcker du om något inte är som det brukar. Håll utkik efter lösa delar eller skruvar innan användning. Allt ska sitta fast och verka helt och rent.

Om det ändå sker ett oplanerat stopp kan du alltid vända dig till din närmaste återförsäljare. Vi hjälper dig med teknisk support till din grönytemaskin.


Teknisk handbok

Ett stöd för dig som äger redskap från Kellfri. Denna handbok ska ses som en hjälp för att få grundläggande kunskaper om diverse mekaniska begrepp och procedurere.

Vi har som mål att försöka ge er den information och mer därtill som behövs för att använda våra produkter och redskap på bästa möjliga sätt.

Läs den tekniska handboken här.

Manualer

Genom att följa produktens manual samt att använda ett säkerhetstänk kommer du att få stor nytta och säker användning av din Kellfri-produkt i många år.

Här hittar du manualer till Kellfris produkter.


Kenneth Nylander

Kenneth hittar du inte bara på vår tekniska support. Efter arbetstid är det lerduveskytte som gäller. 2018 var han två duvor från att ta sig till landslaget!

Servicekit till grönytemaskiner

Smörjfett, knivar, slagor och remmar. Vill du att dina produkter ska vara dig trogna länge till? Det hoppas vi och därför hittar du här ett urval av våra färdiga paket med det du behöver för att hålla dina produkter i tipp topp. Många produkter blir som nya när du ser till att byta slagor, knivar och remmar.

Här kan du se hela vårt sortiment av servicekit.