Rotorslåtter 2,0 m

Rotorslåtter med 5 st ovala rotortallrikar och arbetsbredd 2,0 m.

Delbetalning: 1979 kr/mån i 24 mån Exkl. moms
Företagsleasing: 743 kr/mån i 60 mån Exkl. moms
Läs mer
I lager
Art nr
35-FDM200
42 900 kr

Slåttermaskin 2,0 m med 5 st ovala rotortallrikar

• För traktorer från 50 hk
• 5 st ovala rotortallrikar
• För trepunktsfäste kategori 1 och 2
• Justerbara avlastningsfjädrar
• Knivbalk med glidplåtar

Rotorslåtter är ett skonsamt redskap för att skörda vallen

Vår rotorslåtter FDM200 är ett praktiskt redskap för dig som enkelt vill skörda gräs till foder eller hö. Rotorslåttern är framtagen och anpassad för att du ska kunna slå lite större betesmarker och vallar på ett skonsamt och effektivt sätt. Denna rotorslåtter har en arbetsbredd på 2,0 m och är anpassad för traktorer från 50 hk.

Slåttermaskinen är utrustad med 5 st ovala rotortallrikar som skär av gräset på ett effektivt sätt, med bättre klippförmåga som ger god återväxt. 2 st förhöjda rotortallrikar med styrvingar sitter i varje ytterkant vilket ökar genomströmningshastigheten och säkerställer att grödan strömmar fritt utan stopp. Individuella släpskor under varje tallrik skyddar balken, väl avbalanserad ligger den mycket lätt mot marken. Klipphöjden är 0-100 mm och strängbredden är 1000-1700 mm.

Rotorslåttern är utrustad med en skyddsduk som täcker hela knivbalken, skyddar både traktorn och omgivningen från stenskott och grässtänk. Skyddsramen runt knivbalken är uppbyggd av en enkel ram som ger ett stabilt stöd till hela skyddsramen och skyddsduken. Skyddsramen är även uppfällningsbar vid underhåll.

Knivbalken är utrustad med glidplåtar i varje ände. Balken ställs 90° i transportläge och vid behov kan balken sänkas till 10°.

Påkörningsskydd, avlastningsfjädrar och hydraulisk uppfällning

Maskinen är utrustad med en stenutlösare som påkörningsskydd som löser ut snett bakåt för att minska påfrestningarna vid påkörning.

Justerbara avlastningsfjädrar som avlastar rotorbalkens tryck mot marken för minskad sönderskörd mark.

Rotorslåttern har hydraulisk uppfällningsfunktion med manuell spärr för ett säkert transportläge, transportbredden blir inte bredare än traktorn.

Geometrisk och kraftfull energiöverföring från PTO till balk genom ventilerad remdrift och vinkelväxel.

Levereras med kraftöverföringsaxel och transmissionsolja, till rotorslåttern åtgår det ett dubbelverkande uttag på traktorn. Två hydraulslangar med ½tumshane, snabbkoppling.

Miljöbilderna och film visar Rotorslåtter 2,4 m.

Teknisk data
Arbetsbredd 2000 mm
Effektbehov Från 50 hk
Färg Grön, pulverlackerad
Klipphöjd 0 - 100 mm
Knivar 10 st
Rotorhastighet vid 540 rpm 2980 r/min
Rotortallrikar 5 st ovala
Strängbredd 1000 – 1700 mm
3-punktsfäste Kat 1 & 2
Varvtal PTO 540 rpm
Vikt 527 kg
Filmer