0

Ring oss på 0511-242 50, helgfria vardagar 07.00 - 17.00

Foderhäck Får


Varför ska man använda foderhäck?

För dig som utfodrar dina får med grovfoder utomhus är foderhäck ett alternativ att rekommendera, du reducerar foderspill och höjer hygienen vid foderplatsen. Mindre foderspill på marken, får en bättre foderhygien då djuren inte trampar runt i fodret eller lägger sig i det och du lägger mindre tid på att städa upp ratat foder. Man sparar både tid och pengar när man använder foderhäck som utfodringssystem.

Vi har flera varianter av foderhäckar till får för att du ska kunna välja det alternativ som passa bäst utifrån dina förutsättningar.

Hur väljer man foderhäck?

När du ska välja foderhäck till dina får ska du ta hänsyn till hur många djur du har i samma hage, ha aldrig färre foderplatser än vad det finns djur, hur stora dina djur är, är dina får hornbärande och var din foderhäck ska placeras.

Du behöver även ta hänsyn till vad du har för storlek på dina balar. Du kan välja mellan, rund foderhäck med diameter 1,7 m och foderhäckar med tak för dig som vill skydda fodret mot nederbörd och få upp balen från marken. Alla varianter är lätta att fylla på och lätta flytta

Vi har även foderhäckar för häst klicka här och nöt klicka här.

Totalt: 3 artiklar

Foderhäck för får, 1,7 m ø
1 990 kr

Galvaniserad rund foderhäck för får, 24 foderplatser.

Läs mer
Reglerbar rundbom till 34-SF
390 kr

Passar till foderhäck för får, 1,7 m ø.

Läs mer
Foderhäck med tak för får
7 990 kr

Storbalsfoderhäck med justerbara fodergrindar, 22 platser.

Läs mer

Totalt: 3 artiklar