Gräsdäck till traktor 50 hk, komplett, Galaxy Garden PRO

Komplett uppsättning av gräsdäck till traktor Lovol 50 hk

Delbetalning: 1840 kr/mån i 24 mån Exkl. moms
Företagsleasing: 691 kr/mån i 60 mån Exkl. moms
Läs mer
I lager
Art nr
40-GD504
39 900 kr

Grönytedäck från Galaxy Garden Pro för Lovol 50 hk traktor

• Komplett uppsättning av gräsdäck
• För känsliga grönytor och hårda underlag

• Däckmönster som fördelar vikten effektivt
• Unik mönstring för självrensning
• Bra grepp och bekväm körning
• Levereras med helsvetsad fälg

Uppsättningen innehåller:
- 2 st framdäck 300/70R20 110A8/B TL
- 2 st bakdäck 340/85R28 127B TL
  

Utökar användningsområdet för din traktor

Med konventionella djupmönstrade traktordäck finns alltid risken att riva upp gräsmattan eller andra underlag som du är rädd om. Grönytor i Norden är särskilt utsatta, då vårt blöta och kalla klimat oftast resulterar i en ständigt fuktig gräsmatta, och därmed är det sällan vi kan framföra traktorn på sköra underlag.

Tack vare ny generation av gräsdäck Galaxy Garden Pro, som är särskilt utvecklade för grönytor, kan du utöka användningsområdet för din traktor med dess redskap. Få äntligen tillgång till trädgård, parker, fotbollsplaner eller andra grönytor där arbete behöver utföras - utan att få underlaget förstört av traktorspåren.

Däck i kombination med Lovol 50 hk

Däckdimensionen 300/70R20 och 340/85R28 är väl utvald för att skapa den perfekta egenskapen hos traktor. Du får en traktor där hastighet bibehålls, hög markfrigång samt ett däck som fördelar ut trycket. Med en maximerad däckdiameter och korrekt bred så minskar du skadorna på marken. Galaxy PRO TL och NDI har tagit fram den optimala kombinationen till Lovol 50 hk för att ge dig som kund en säker och trygg körning på dina gräsytor.

Skonsamma däck mot grönytor och följsamma på hårda underlag

Grönytedäcket är utvecklat för att fördela vikten på ett effektivt sätt genom dess täta mönstring och rundade skuldror som minskar jordkomprimeringen. Däcket har en radial konstruktion med närmare 50% större slitbanedjup (20 mm) än traditionella gräsdäck (8–12 mm). Detta borgar för bra grepp och lång hållbarhet utan att för den delen riva upp känsla underlag. Gräsdäcket har även unika mönsterspår med brant mittlinjevinkel som gör att det rensar ur småstenar och annat löst material av sig själv, som annars lätt kan fastna i däcken.

Gräsdäcken är endast själva benämningen på däcken. Vi rekommenderar att använda däcken även på hårda underlag som exempelvis på asfalt och industrigolv där förarkomforten och minimala avtryck från traktorn är viktigt. Och inte minst blir det en förbättrad bränsleekonomi och mindre slitage på däcken.

Användningsområden

Gräsdäck är populära inom många områden, så som entreprenad för park och gata, kyrkoförvaltning, golfbanor, trädgårdsskötsel, naturreservat, resorts, fruktträdgårdar, vingårdar och inte minst små och stora gårdar då både grus, asfalt- och grönytekörning är en stor del av vardagen.

Gräsmönstrade däck är även att föredra om maskinen ska gå mycket på vinterväglag.

God förarkomfort

Gräsdäckets mönster har, likt sommardäck på en bil, lägre grovlek på däckmönstret. Detta resulterar i en mjuk och behaglig gång vid alla typer av arbeten. Vid högre farter till och från arbeten blir det en något stabilare väghållning, jämfört mot konventionella grovmönstrade traktordäck.

Gräsdäcken levereras monterat på fälg.

Teknisk specifikation

Framdäck 300/70R20
Rullomkrets: 2843 mm
Diameter: 954 mm
Bredd: 295 mm
Fälgstorlek: 9x20
Fälgtyp: Helsvetsad fälg
Rulldiameter: 2843 mm

Bakdäck 340/85R28
Rullomkrets: 3835 mm
Diameter: 1289 mm
Bredd: 343 mm
Fälgstorlek: 12x28
Fälgtyp: Helsvetsad fälg
Rulldiameter: 2835 mm

Vi har hittat andra produkter som vi tror att du gillar!