2 0 2 1 – 0 2 – 0 3

KELLFRI SATSAR PÅ LOKALTILLVERKADE HÄSTBOXAR MED DESIGN OCH FUNKTION I FOKUS

Kellfri, som är en väletablerad aktör inom jord- och skogsbruk med produkter för bland annat ridsport, hoppar mot nya höjder då efterfrågan på eleganta och lokaltillverkade hästboxar nu blivit en verklighet.

– Tillsammans med Järpås Verkstads gedigna erfarenhet kommer detta bli ett efterlängtat tillskott i vårt populära hästboxsortiment, säger Andreas Bjelkholm, Marknadschef på Kellfri AB. 

De nya hästboxarna är tillverkade av Järpås Verkstad, vars ort är granne till Kellfris huvudlager i Jung och ligger endast några mil ifrån huvudkontoret i Skara. Verkstaden är en kvalificerad underleverantör specialiserade på stall- och ladugårdsinredningar.

– Vi har över 30 års erfarenhet av just tillverkning av hästboxar, så tillsammans med Kellfri känner vi en god framtidstro för alla som vill ha hästboxar med kvalité och det lilla extra rent utseendemässigt, i nybyggda som befintliga häststall, säger Tomas Burman, VD på Järpås Verkstad.

Fronten utgör en estetiskt tilltalande form likt en halvmåne på var sida

Hästboxens ram är tillverkad av galvaniserat stål och gallerstängerna är i fyrkantsprofiler, som är en konstruktionsmässigt starkare motsats än traditionellt sett runda gallerstänger. Fronten utgör en estetiskt tilltalande form likt en halvmåne på var sida, och i mitten finns en slagdörr. Stommen kommer att säljas i 3 respektive 3.5 meters bredd som standardutförande och har förmonterade fästanordningar.

– Med tillverkning på en lokalt belägen verkstad möjliggör vi effektivare kommunikation, snabbare leveranser och inte minst, bättre ur ett hållbarhetsperspektiv, säger Fabian Hellgren, Produktchef på Kellfri AB.

Fabian fortsätter – Vi har nu ordnat så att kunden själv får bestämma om de vill ha granplank eller plastplank som panel. Båda materialen har sina fördelar. Granplanket kan kunden måla eller olja själv utefter sin befintliga stallinredning, medan plastplanket har en längre livstid och är lättare att underhålla. Specialbeställda mått på hästboxen är också ett alternativt för kunden om standardstorleken inte passar på bredden, detta tack vare verkstadens flexibilitet. Vi är väldigt nöjda med det uppdaterade utseendet och att ha Järpås Verkstad som leverantör.

Kellfri har under åren haft samtliga inriktningar av hästhållning i åtanke vid utveckling av nya som befintliga produkter. Ridsport, stuteri och häst som hobby är starka exempel på kundgrupper där de nya hästboxarna kommer säljas till.

Fabian Hellgren, Produktchef på Kellfri AB (t.v) och Tomas Burman, VD på Järpås Verkstad (t.h)

Granplank, färdigkapat och ospåntat. Måla, olja eller betsa – du bestämmer vilken färg eller behandling som din hästbox ska ha.

Plastplank med lång livstid och hygienisk slät yta, färdigkapat och spåntat.

För ytterligare information
Andreas Bjelkholm, Marknadschef Kellfri AB
0730-84 84 66, andreas.bjelkholm@kellfri.se


Inred stallet med hästboxar av hög kvalité som ger ett inbjudande och exklusivt utseende